Publicitat
Societat · 1 de Setembre de 2021. 21:21h.

"Enderrocar Gadafi va ser un error"

Josep Piqué, exministre d'Exteriors: "d'alguna manera garantia l'estabilitat de Líbia"

"Enderrocar Gadafi va ser un error"

L'exministre d'Exteriors, Josep Piqué, considera en una entrevista al canal de youtube de Xavier Rius, que "vist amb perspectiva probablement va ser un error propiciar l'enderrocament de Gadafi sense tenir una mínima idea del que venia després".Piqué explica que "la responsabilitat franc-britànica va ser molt forta” i recorda que "els Estats Units, amb Obama, deien que anaven a liderar per darrere però no volien intervenir directament. Obama va dir que va cometre un error, que va ser donar suport al bombardeig de Líbia".

"El que feia Gaddafi era d'alguna manera garantir l'estabilitat d'aquesta construcció artificial que era l'Estat de Líbia", ha apuntat, tot i remarcar que "a tots ens repugnava la figura de Gadafi. Jo vaig tenir l'ocasió de tractar-lo, no va ser una experiència agradable".

"Sé que moralment és molt reprotxable, com a mínim discutible, però trencar amb l'estabilitat perquè ens repugna el règim polític que hi ha en aquell moment sense garantir l'estabilitat després acaba sent un error", indica. "Ho hem vist també a Síria, com a Líbia. Un error tràgic, els dos països en guerra civil", sentencia.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pax americana, Chez Fangue, 02/09/2021 - 10:14

Els nordamericans del plà Marshall ja no existeixen, ara son d'una altra mena, munten merders alliberadors (?) i foten el camp, aleshores un petit país anomenat España dirigit per bonistes xupy-guays es fan càrrec de les migracions que ha produït l'intervenció dels yankis en matèria de asilats polítics. Cauen quatre dòlars que duren 4 dies i

#2 Ramon, Barcelona, 02/09/2021 - 09:18

Un luxe escoltar al Sr.Piqué. El felicito Sr. Rius. Qué pena que aquests senyor noe stigui en política activa ...

#1 Joanet , Terrassa, 01/09/2021 - 22:42

Cierto, fue un error derrocar a Gadafi, como también lo fue derrocar a Sadam Husein o a Hosni Mubarak. Sí, dictadores execrables todos ellos, pero lo que ha venido después es mucho peor: Talibanes, Hermanos Musulmanes... Ufff, que Dios nos coja confesados.