Publicitat
Societat · 15 de Febrer de 2012. 11:57h.

Enganxada entre Rigau i SI pel català a l'escola

La consellera a Strubell: "avançant cap a la imprudència potser vostès esdevindran traïdors"

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha desmentit el diputat de Solidaritat, Antoni Strubell, després que li preguntés sobre què farà el Govern quan "el Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya anul·li la política d'immersió lingüística que s'ha practicat a casa nostra des de fa 30 anys". "No em consta aquesta afirmació", ha replicat Rigau.

Tot i això, Strubell ha insistit a la consellera que "vostè sap tan bé com jo que el futur del català a l'escola és preocupant" i ha afegit que "en qualsevol moment el TSJC executarà la sentència de mort de la immersió lingüística". "Què faran vostès?", li ha preguntat.

En aquest sentit, el diputat de SI ha afegit que "cal que els catalans deixem de fer el ploramiques i passem a l'atac en defensa d'aquella cosa que es defensa arreu. Senyora Rigau, vostè pot quedar com la gran salvadora del català a l'escola o pot quedar com la consellera que l'ha vist morir".

En el seu torn de rèplica, la consellera ha expressat que "nosaltres el que li podem dir és que a vegades desitgen que tot vagi malament per vostès poder anar millor. El suport social en defensa de la immersió té un nom a Catalunya que és el Som Escola i té un altre nom que és l'institucionalment representatiu, que és aquest Parlament. Li prego que això ho anoti bé perquè vostès estan desvirtuant aquest discurs. Avançant cap a la imprudència potser vostès esdevindran traïdors".

Per últim, Rigau ha manifestat que "mentre puguem afirmar que no hi ha cap imposició de ningú en l'aplicació de la LEC, el que la gent no entèn és que s'aliïn amb determinades forces per bloquejar el pressupost d'aquest Parlament", en referència a que SI s'ha sumat a ICV-EUiA i Ciutadans per portar el llei d'acompanyament al Consell de Garanties Estatutàries.

Rigau, en un moment de la seva intervenció
Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#16 la traiduria SI té un nom, anoladaB, 16/02/2012 - 15:05

La Rigau ho ha dit molt clar: SomEscola és qui ha de defensar el model, car darrera de SomEscola hi està tothom. Si SI va creant plataformes com la que diumenge va aplegar 1000 persones, es perdran esforços, crèdit i sobretot vergonya! SI, seguiu fent bona feina al Parlament i deixeu el carrer!

#15 pep, bcn, 16/02/2012 - 01:35

Doncs a mi em sembla que els únics realistes són els de Solidaritat. CiU i la resta fan l'estruç i després s'empassen un deslleialtat rera una altra. Ja pot ser el fons de competitivitat, com la disp.ad.3a, corredor o rodalies,el Prat, immersió,etc.Anar entomant. Això sí declaracions les que vulguis

#14 Josep-Lluís., Barcelona, 15/02/2012 - 22:13

?...mai he votat a CiU... però, no hi ha color, nivell ni categoria... SCxI fa avorrir l'independentisme als mateixos independentistes.

#14.1 Gerard, Barna, 16/02/2012 - 07:55

Doncs jo no he votat SI i potser no ho arribi a fer mai, però fan una feina imprescindible que no la pot fer ningú més. Al Carretero tb li deien catastrofista i irresponsable quan parlava d'una Gneralitat en bancarrota i sota amenaça d'intervenció estatal. Doncs ja ho tenim aquí.

#13 Marta, Lleida, 15/02/2012 - 19:52

La meva escola du setmanes amb una campanya en defensa del català i jo estic a favor de aquesta llengüa, perquè ningú té dret a llevar-la quan sempre ha sigut la llengüa oficial de Catalunya, i no mos oblidem de València i les Balears. Això passa per votar a segons quins partits polítics...

#13.1 Pablo, barcelona, 16/02/2012 - 01:27

Es algo muy sencillo, no puedo entender que no sepais sumar.
50% Castellano, 50% Catalan (incluso 33-33-33 con inglés).
Las imposiciones llevan al odio, y parece que no querais mirar atrás y aprender de los errores que otros cometieron en el pasado.

No hay mas ciego que el que no quiere ver.

#13.2 Pol, Llagostera, 16/02/2012 - 11:04

Pablo, la immmersió està funcionant des de fa 30, i sense cap problema, i si parles d'imposició jo trobo que la imposició és canviar el model i imposar això nou. Si no ho creus així explica'm perquè la immersió és imposició i això que volen fer ara no, no ho entenc.

#13.3 María Jesús, Barcelona, 16/02/2012 - 12:24

Pol, gracias a la inmersión lingüística y a profesionales como Marta el sistema educativo catalán está en un estado cochambroso. Si se cambiase el modelo educativo catalán en cualquier dirección sólo podríamos hablar siempre de progreso.

#12 Mandinga, BCN, 15/02/2012 - 19:00

Amagant el cap sota l'ala com fa CIU no s'arreglen les coses.