Societat · 29 de Novembre de 2012. 18:20h.

"Ens han arruïnat la vida"

La dona que va perdre un ull a la manifestació del 14-N per una suposada càrrega dels Mossos diu que "ni els grisos feien aquesta repressió"

"Ens han arruïnat la vida"

Ester Quintana, durant el vídeo

Ester Quintana, la dona de 42 anys que va perdre un ull pel suposat impacte d'una bala de goma després d'una càrrega dels Mossos a la manifestació del 14-N, ha assegurat que "ens han arruïnat la vida" i ha lamentat que "ni els grisos feien aquesta repressió" .

Quintana, en un vídeo editat per la Plataforma solidària contra la repressió, explica que "he vist el senyor Felip Puig dient que no es van disparar bales de goma ni cap projectil, però el que a mi em va fer això va ser un mosso amb un projectil".

"Si ell no va donar l'orde, que és el que està més amunt de tots, qui la va donar? Jo ho vaig veure, per què diu que no van carregar? Potser hauria de veure'm a mi i dir-me que allà no hi havia policia. Jo els vaig veure allà en directe i els vaig veure en imatges carregant", ha afegit.

Segons diu, "no ens porta enlloc aquest estat de repressió i de violència. Fins i tot he sentit el senyor Mas justificant aquesta repressió".

"No deixaré d'anar a les manifestacions per això que m'ha passat. Que la gent no tingui por", demana, perquè "la por és el que ens volen imposar amb aquesta repressió".

"Tothom m'ha dit que ni els grisos feien aquesta repressió. Si això no ho frenem quin serà el següent pas? Com ens detindran per anar a una manifestació pacífica i legal?", es pregunta.

També lamenta que "ningú de l'administració s'ha interessat per mi, ni un missatge, ni un correu, ni una trucada. Ningú no va venir a l'hospital per interessar-se per mi, no sé si aquest és el procediment normal però no és humanitari". 

Així mateix considera que "algú de l'administració" hauria d'haver "respost per aquestes forces de seguretat que diuen que no van carregar però sí que van carregar i jo en sóc la prova".

Quintana, entre plors, explica com van ser els fets: "mai no m'hagués posat en un lloc on hi havia gent que estigués provocant i pensés que podia rebre. La gent estava acomiadant-se fins que ens van envoltar els Mossos i la gent va començar a marxar".

"Estàvem al Passeig de Gràcia amb Gran Via, la gent va començar a córrer en diagonal creuant el Passeig de Gràcia perquè era l'única sortida. Em vaig girar, vaig veure els policies i vaig notar l'impacte", assegura.

Tot i el que li va passar, i els testimonis que ho confirmen, el conseller d'Interior, Felip Puig, negava l'endemà de la manifestació que s'haguessin fet càrregues policials.

Puig, que va haver de justificar també l'agressió d'un agent a un menor d'edat a Tarragona, va insistir que a la manifestació de Barcelona "no es va llançar cap projectil ni cap bala de goma".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#23 Miquel, Corona Metropolitana, 11/12/2012 - 18:07

Si la Sra. té 42 anys com jo, no ha conegut els grisos al darrera?

#22 joan, manresa, 04/12/2012 - 10:34

El Casal obre la seva paradeta desde Moro-landina.---El nostre comentari de ahir,no aparex en aquesta noticia....,no entenem.Varem contar una historia visquda directament de una manifestació i una algarada anterior...,pro ya está be de capgirar uns fets amb consecuencias,ens agradi o no....

#21 robertg, bcn, 03/12/2012 - 04:32

El Felip Puig i la seva nul.la capacitat de dirigir els mossos tots espanyoilistes al servei dels interessos anticatalans és el principal responsable de la davallada de CiU. Amb aquests mossos anem directes a la ruina

#20 JRG, BCN, 02/12/2012 - 12:37

Lamento lo sucedido, pero esto ocurre cuando las cosas salen de contesto. Si los manifestantes se comportan normalmente no ocurre nada, ahora si nos metemos en temas de vandalismos la cosa cambian. Los agentes de los cuerpos de seguridad están para poner orden pero si se le incita tendrán que emplea

#19 spanish, Madrdi, 01/12/2012 - 00:18

la putrefaccion cerebral de la que presumen los nacionalistas produce miseria mental, economica, social deben ser ilegalizados y juzgados por alta traicion , violacion de derechos humanos y golpe de estado