Publicitat
Societat · 8 de Novembre de 2011. 15:08h.

Ensenyament manté les subvencions a les escoles de l'Opus

Centres concertats separen nens i nenes per raó de sexe

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que el Govern també ha retallat les ajudes a les escoles religioses que separen nens i nenes. "Evidenment que els concerts han quedat afectats. Han quedat afectats el conjunt dels concerts i amb l'igualtat de condicions que tenen els que compleixen els requisits que el decret de concerts té, que és el mateix que el de l'anterior Govern".

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, la consellera ha apuntat que "el professorat ha queat afectat un 5% i després també hi ha una altra qüestió que afecta a les despeses de manteniment. Totes les concertades també s'han vist afectades, però en allò que no és substancial. A partir d'esforços, però no de retallades".

Per últim, ha afegit que "hi ha una institució -en referència a l'Opus- que marca molt l'actitud que es té envers aquest model escolar. Segurament, si aquest model escolar fos gestionat per altres organitzacions que fossin diferents potser no hi hauria la mateixa reacció".

Rigau, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#22 luis, bcn, 09/11/2011 - 11:51

Recordeu que els diners dels concerts no son una subvenció, sino la obligatorietat que tenen els governs de garantir (que no ho fa) l'ensenyament gratuït a tots els nens (a tots) . Podeu llegir constitució i l'estatut.

#21 PEPE, BCN, 09/11/2011 - 09:40

QUE BONIC...SUBVENCIONAR A UNA SECTA QUE ES DEDICA A CAPTAR ADEPTES PER LA SEVA CARTERA, CAGAR-SE EN LA CULTURA LOCAL I FOMENTAR ODI I IRRACIONALITAT VERS AL DIFERENT... PERFECTE.

#20 Marc, Tiana, 09/11/2011 - 09:39

I què us penseu que és CiU? Una secta d'hipòcrites covards i benpensants que, embolcallats amb la senyera, entabanen catalanets igual de mediocres des de fa anys i panys. Així ens va. I la resta de partits no són pas millors.

#19 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 09/11/2011 - 09:13

Se rompen las vestiduras con la segregación que afirmar que realiza el Opus Dei en sus escuelas (yo no lo veo bien, que quede claro) pero para otras cosas ya explicadas por intereses se hace la vista gorda. Seguro que me dejo algún punto de vista, de los diferentes actores que intervienen.

#18 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 09/11/2011 - 09:11

además de pagar con creces los intereses de las deudas acumuladas por favores que se han prestado a los diferentes gobiernos por parte de las patronales de dichas escuelas. Favor con favor se paga, pero hay muchos intereses lícitos creados y mucha gente chupando del bote o teta pública.