Publicitat

Confinades només les persones vulnerables arran del núvol irritant

Ensurt a Igualada

Imatge del núvol irritant

Un incendi en una planta química d'Igualada ha provocat un núvol de color taronja -no seria tòxic, però sí irritant- que ha obligat a confinar els veïns d'Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbuí com a mesura preventiva, segons han informat els Bombers de la Generalitat i Protecció Civil.

En l'ordre de confinament, s'hi ha afegit al cap d'una estona Jorba. També s'han hagut de tallar les sortides 553 i 555 de l'Autovia A-2. A hores d'ara, Emergències ha aixecat el confinament pel núvol en aquests cinc municipis excepte nens, embarassades, persones grans i/o amb problemes respiratoris. Aquests col·lectius han de seguir confinats dins un edifici i no sortir al carrer.

El foc s'ha iniciat a causa d'una explosió en una nau situada al polígon industrial Les Comes d'Igualada. Els fets han passat al voltant de tres quarts de deu del matí, quan un camió de càrrega que duia àcid nítric ha explotat al carrer Països Baixos número 3, a l'empresa Simar. Segons els Bombers de la Generalitat, hi ha 3 ferits lleus.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat al Parlament que Protecció Civil ha activat el pla Plaseqcat en fase d'alerta i ha recomanat als veïns de la zona que no surtin de casa i que no vagin a buscar els nens a l'escola. 

Núvol que ha provocat l'explosió

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Perfidia , Gades, 13/02/2015 - 17:40

Menos mal que el ToseCat a sido activado a tiempo.

#5 Ratafia, Viladebarruts, 12/02/2015 - 17:39

Núvol tòxic??? Vaaaaaa ... els efectes dels rotets i petarrons dels il.lustres convidats del Sr. Bonet, després de brindar amb els seus beuratges, a 50 km a la rodona..

#4 juana martel cudi, Campllonch, 12/02/2015 - 17:12

Malos humos se respiran en Cataluñistán.

#3 Amoroso, muy al sur, 12/02/2015 - 16:25

¿se encontraba Robertito Hernando en Igualada ?

#2 Verdú, Mi Casa, 12/02/2015 - 14:48

Joder, menos mal que no ha muerto nadie. Últimamente no ganamos para sustos.