Publicitat
Societat · 21 de Setembre de 2013. 16:19h.

Entitats sobiranistes insten Interior a prohibir la manifestació del 12-O

Consideren que "la presència d’organitzacions feixistes espanyoles a Barcelona pot generar danys i desordres públics"

Entitats sobiranistes insten Interior a prohibir la manifestació del 12-O

Una imatge d'arxiu de la concentració del 12-O de 2012

Una dotzena d'entitats sobiranistes han demanat al Departament d'Interior que "impedeixi qualsevol manifestació de l'espanyolisme" el 12 d'octubre perquè "la presència d’organitzacions feixistes espanyoles a Barcelona el proper 12 d’octubre pot generar danys i desordres públics".

En un comunicat exposen que "tots els catalans vam poder veure les imatges de l’atemptat contra la delegació de la Generalitat a Madrid el passat Onze de Setembre. Va ser perpetrat per organitzacions feixistes i nazis que són legals a l’estat espanyol i gaudeixen del suport implícit del Partit Popular, com va quedar demostrat ahir quan el partit de Rajoy s’oposà a la il·legalització d’aquests grups, tot rebutjant la moció al respecte presentada aquesta setmana pel grup parlamentari d’ERC al congrés dels diputats de Madrid".

Les entitats denuncien que "aquestes mateixes organitzacions han anunciat que vindran a Barcelona el proper 12 d’octubre a manifestar i exercir el seu odi contra els catalans, amb la ferma voluntat d’agredir i provocar desordres en nom d’Espanya". En aquest sentit, exposen que "una exhibició pública del feixisme espanyolista, amb el suport còmplice del govern de Madrid", suposaria "una agressió a la dignitat política i nacional" de Catalunya. 

Per tot això, esperen que el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, "estigui a l’alçada de les circumstàncies i no oblidi que aquests energúmens que volen desfilar per Barcelona el proper 12 de octubre, com si fóssim al 1939, són exactament igual que aquells que van afusellar un dels fundadors del seu partit: Manuel Carrasco i Formiguera".

Finalment, manifesten que "totes aquestes accions i amenaces per part de l’ultraespanyolisme, emparades pel Partit Popular, pretenen acoquinar els patriotes catalans perquè pensen que som una colla de covards". "Però l’independentisme català ni claudicarà ni farà marxa enrere", adverteixen.

Les entitats que signen el comunicat són: Catalunya Acció, Casal Argentí a Barcelona, Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya, Cercle Català d’Història, Fundació President Macià, Moviment de Cultura Popular “El Sotrac”, Palestra, Societat Catalana de Lliure Opinió, Transversàlia, Xarxa Digital Catalana, Associació Germans Badia i Associació per a la Recuperació de l'Exili Republicà.

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#48 yo, Barcelona, 28/09/2013 - 13:03

Hubo k aguantar la cadena de jilipollas de la diada y ahora vienen con k si fascismo???A aguantarse toca.Nos vemos en la concentracion!!

#47 kiko, Velez-Rubio, Almería, 26/09/2013 - 13:24

aunque no vivo actualmente en cataluña soy catalán, de Mataró, y entiendo que tienen miedo (los independentistas) a que se sepa de que la mayoría de los ciudadanos de Cataluña no están por la independencia como suelen asegurar CIU-ERC y demás seguidores como Santiago Espot y Cia.

#46 Cristian, bcn, 25/09/2013 - 16:08

us vam deixar manifestar-vos ara deixeu-nos a nautros defensar que pensem. units estem millor i vo teniu que respectar! cadascú que pensi com volgui

#45 Gerard, Barna, 23/09/2013 - 03:19

El q cal és desplegar tots els mitjans per aïllar els nazis i feixistes, però la manifestació s'ha de fer. Em crida l'atenció veure entitats q porten la paraula llibertat al nom demanar la prohibició d'una manif, per més indep. q siguin. Mirat fredament, q es manifestin és un pas endavant.

#44 palker, la pela es la pela, 22/09/2013 - 21:51

Pero ¿lo de prohibir no es cosa de los españoles y de los fachas? ¿dónde queda el dret a decidir de los demás?. ¿NO se pueden manifestar?. Seguro que si los dejas votar lo hacen a favor de la separación amigos viles y traidores no suele querer nadie al lado y la historia ya ha dado algunos hechos

#44.1 Gerard, Barna, 23/09/2013 - 03:21

La manifestació s'ha de fer i es farà. Espero que els manifestants siguin els primers en rebutjar i aïllar els conats d'expressió feixista que s'intentin produir.

#44.2 Pope, BCN, 24/09/2013 - 20:52

Estic d´acord en que no s´ha de prohibir la manifestació. Els elements provocadors s´han d'aïllar i no respondre a les provocacions. Nosaltres no som violents, si ells ho son, és llavors quan han d´intervenir les forces d´ordre públic. Demostrem a Espanya i a Europa que aqui condemnem la violència.

#44.3 Pope, BCN, 24/09/2013 - 20:56

Palker: de la segunda parte de tu comentario no entiendo nada. ¿Puedes explicarte mejor? Hoy no tengo el día lúcido.