Societat · 1 d'Abril de 2014. 11:45h.

Entre Mahoma i el PSC

El líder pakistanès del PSC al Raval es va manifestar amb una pancarta que anteposava el profeta "als nostres fills"

Entre Mahoma i el PSC

Mohammad Iqbal

El portaveu del Centre islàmic Camí de la Pau, Mohammad Iqbal, està al centre de la polèmica per les primàries del PSC on molts pakistanesos van participar sense saber a qui votaven. Aquest líder de la comunitat pakistanesa, que és simpatitzant del PSC, l’acusen de ser la persona que va donar els sobres als seus compatriotes i indicar-los a qui havien de votar al Raval (Ciutat Vella). 

En declaracions a RAC-1, s’ha defensat de les acusacions i ha afirmat que “aquesta és la gran acusació que ens ha disgustat perquè no hi ha hagut cap compra ni cap venta”. “No es pot posar el preu d’un euro a una persona”, ha afegit.

Mohammad Iqbal al·lega, en declaracions a l’Ara, que alguns dels seus compatriotes tenien dificultat per llegir i escriure el nom dels cinc candidats i per això el portaven escrit. 

Sobre el perquè de les preferències per Collboni, que a la taula de Ciutat Vella va obtenir 273 vots, justifica que ell i Laia Bonet van ser els únics aspirants que es van interessar per anar-los a veure i que aquest gest ha estat recompensat.

El portaveu del Centre islàmic Camí de la Pau és un dels centenars de pakistanesos que es va manifestar el setembre del 2012 al Parc de la Ciutadella amb una pancarta que deia: "Estimem el profeta Mahoma. Més que la nostra vida, pares i fills".

Aquell dia uns 800 musulmans, majoritàriament d'origen pakistanès, van protestar pels carrers de Barcelona per la pel·lícula Innocència dels musulmans, un llargmetratge nord-americà de dues hores que parodia la vida de Mahoma i per les caricatures del fundador de l'islam que va publicar al setmanari satíric francès Charlie Hebdo.

D’altra banda, el filòleg i escriptor, Jordi Amat, en un article a El País, es pregunta si “és irrellevant que, sense coneixement de causa, hagin optat pel candidat que ha abanderat la lluita pels drets de totes i tots”. 

Amat diu que “no sé quina és la situació dels homosexuals a Islamabad”, però afegeix que “tinc la intuïció que els pakistanesos (siguem correctes políticament) manifesten un escàs interès pels diferents nivells de govern i, pel que veig, tampoc no sobresurten pel seu respecte a un dels pilars de la igualtat: no em refereixo a la laïcitat, que també, sinó al lloc on per convicció releguen la dona”.

“Identitat i minories altra vegada. Com combinar? No postulava Collboni, com proclamava el seu lema, una Barcelona que mirés als ulls de la gent? Assumint que aquestes primàries eren com una proveta per a la regeneració, saber que s'ha instrumentalitzat al teu favor un col·lectiu ètnic amb papereta incorporada hauria forçar, mirant-nos als ulls, a prendre una decisió”, conclou.

La pancarta en defensa de Mahoma

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 mireia, bcn, 03/04/2014 - 15:01

aquesta és terra d´infidels. Per favor, que vagi a resar a casa seva amb els seus que segur que es trobarà més a gust que entre nosaltres que no els entenem gaire. Jo reclamaria al govern una més gran implicació per adaptar aquest col.lectiu a la nostra societat. Si no, la porta és gran.

#17 Anuska, Barcelona, 02/04/2014 - 23:11

Si no aturem els musulmans se'ns menjaran amb patates; ja estem pagant massa impostots i aquests vivint sense treballar a costa nostra. Després voldran imposar la xaria a tots. Els del PSC, PSOE, IU i tots aquests que ara els fan costat després se'n arrepentiran força.

#16 luis, barcelona, 02/04/2014 - 00:53

Unas preguntas de las tontas, tontas que se pueden hacer
Este Centre islàmic Camí de la Pau
¿Como se financia?
¿Esta subvencionado?

#15 Mamaterra, Barcelona, 01/04/2014 - 18:20

i els de la UE del "Deustchland, Deutschland über alles"...
ah, calla, no ho diguis que et diran "antisemita".

#14 Atur Mas, hay mucho paro y los de Ciu, y ferrovial se forran, Claro!, 01/04/2014 - 17:51

Per la mateixa regla de tres, el fracassat del Mas hauria de ser una persona indigna i repudiada. Només cal llegar que pensava del procés sobiranista l'any 2000, esclar quan podía xuclar del bote essent conseller en cap. Aviam que s'enterin, que ha viscut tota la vida de la política!