Publicitat
Societat · 27 de Febrer de 2012. 20:15h.

Enyorança del 'peix al cove'

De Gispert admet que es van aconseguir "traspassos de l'Estatut del 79 que no ho eren"

Enyorança del 'peix al cove'

Ridao i De Gispert, durant la presentació del llibre

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha reconegut que amb la sentència de l'Estatut "tot va quedar tocat", durant la presentació del llibre de Joan Ridao, Curs de dret públic de Catalunya (Columna).

De Gispert ha admès que "el nou Estatut no ha donat els fruits esperats i ha tancat portes que només es podran obrir amb voluntat política", en referència al 'peix al cove'.

La presidenta del Parlament, que va ser consellera de Justícia amb Jordi Pujol, ha recordat que "es van aconseguir traspassos de l'Estatut del 79 que no ho eren, però tot es pot negociar".

D'altra banda, Ridao ha presentat el seu llibre sobre el nou Estatut d'autonomia en un acte al Parlament amb la presència de nombrosos diputats, també d'ERC, però ni el president del partit, Oriol Junqueras; ni la secretaria general, Marta Rovira; ni tampoc el cap de llista a Madrid, Alfred Bosch.

L'exsecretari general d'Esquerra ha admès que "això de l'autogovern no està de moda" per la "fatiga acumulada" després del debat de l'Estatut i que "la preocupació de la gent és arribar a final de mes".

Ridao ha alertat, tanmateix, que "amb l'excusa de la crisi estan creant les bases d'un Estat cada vegada més centralista" i que "si s'obre el meló territorial haurem de dir allò de 'Virgencita, que me quede como estoy'".

El també doctor en dret ha considerat també que, mentrestant, "aquí anem badant una mica" i que "el clam del 10 de juliol -en al·lusió a la manifestació després de la sentència de l'Estatut- se'n va anar a la platja, amb xancletes, i ja no va tornar".

L'exdiputat ha presentat el seu llibre amb la presència de nombrosos diputats, també d'Esquerra, però l'absència del president del partit, Oriol Junqueras, o la secretaria general, Marta Rovira.

El llibre de Ridao s'adreça particularment als universitaris que cursen estudis de dret públic de Catalunya i sobre el sistema polític i les institucions polítiques del Principat en general.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#7 Ramon, Barcelona, 28/02/2012 - 12:59

cert, Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta encara surten de tant en tant a fer un volt amb la barca, del port de Liechtenstein, del qual Mas n'és l'actual contramestre.

#5 jajajjaaaaaaa, barcelona, 28/02/2012 - 08:47

jajajajjaajjaaa per suposat el 3% era més suculent i altres comissions per baixar IVas i impostos a determinats sectors també....

#4 sulfuro sulfuro, Barcelona, 28/02/2012 - 08:12

El pez convergente huele a podrido desde hace mucho tiempo

#3 casimir, Sant Pere de Ribes, 28/02/2012 - 00:59

el text diu per tres cops que a l'acte no hi van assistir ni el President, ni la Secretaria General d'ERC, en que quedem es presentava un llibre d'en Riado o es passava llista?

#2 Xipolleig, Barcelona, 27/02/2012 - 20:51

Amic Ridao,el seu és el dels catalans que en el seu dia ens varen entabanar amb el federalisme,sense comptar que falta una cosa,els federalistes.
Mai es podrà dir "..que me quede com estoy", perquè si fos així,a França no hi hauria república i Estats Units encara seria colònia