Societat · 31 de Juliol de 2009. 10:20h.

Erasmus arriba als dos milions d'estudiants

La beca de la UE ha beneficiat enguany a 162.000 alumnes

Erasmus arriba als dos milions d'estudiants

Estudiants

Segons les noves xifres que s'han donat a conèixer, Erasmus, el programa de la UE de mobilitat i cooperació en l'ensenyament superior, va continuar desenvolupant-se amb èxit el curs acadèmic 2007/08 i va permetre que més de 162.000 estudiants europeus i 27.000 docents es traslladessin a un altre país per estudiar o ensenyar. A més, per primer cop, Erasmus ha donat suport a 20.000 estudiants en períodes de pràctiques en empreses i organitzacions en d'altres països, i ha permès que prop de 5.000 empleats universitaris continuïn la seva formació en d'altres països. Els intercanvis d'estudiants amb Erasmus, tant per realitzar estudis com períodes de pràctiques a l'estranger, van augmentar un 5,2% en comparació al curs acadèmic 2006/07, mentre que l'increment que correspon únicament a la mobilitat dels estudis va ser del 2,1%. Tenint en compte aquestes xifres es calcula que, a mitjans de 2009, Erasmus ha superat la barrera dels dos milions d'estudiants.

El comissari europeu d'Educació, Formació, Cultura i Joventut, Ján Figel' ha comentat aquestes noves dades sobre Erasmus i ha declarat que: "Cada cop més estudiants europeus poden participar als intercanvis d'Erasmus. El fet que el programa hagi ajudat a dos milions d'estudiants a anar a un altre país per estudiar o fer pràctiques des de la inauguració l'any 1987 fa que sigui un exemple d'èxit europeu. La investigació mostra clarament que no solsament els individus que han exercit la mobilitat, sinó també les seves institucions educatives i la societat en conjunt s'han vist molt beneficiades per aquesta mobilitat transnacional. Ara voldríem aprofitar l'èxit d'Erasmus i oferir aquestes oportunitats a tots els joves que volen anar a un altre país per a aprendre. Amb aquest objectiu la Comissió Europea ha iniciat una consulta pública sobre la millor estratègia per a la mobilitat en l'ensenyament".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Martín Martínez Mart, Barcelona, 05/08/2009 - 10:28

-La Unió Europea, els fruïts de la Unió: Dos milions d'estudiants beneficiats!..
-La UE té altres programes?....

#5 Santiago and Close Spain, BCN, 31/07/2009 - 18:12

¿Dos millones de tios a aprender español?. Eso es insoportable.No los dejeis pasar.

#4 David, BCN (Catalunya), 31/07/2009 - 15:47

Dons si no venen pel català perfecte, primer pq no penso deixar de parlar en la meva llengua (jo vaig a Anglaterra i no parlo en castellà, calla que potser els espanyols son tant llestos que ho fan) i segon així ens evitem tot de nens borratxos pels carre

#3 oscar2, lleida, 31/07/2009 - 13:54

Els estudiants de Berlin venen a emborraxar-se a Ciudad Real i el estudiants de C.R. van a emborraxar-se a Berlin. Bé, que aprofitin ara que són joves i encara ho ha algun Euro a la UE.

#2 Juan, Choré de Má, 31/07/2009 - 13:28

Los estudiantes europeos de Erasmus prefieren no venir a Barcelona ya que no dominan el catalán. Eligen destinos más "atractivos", como Granada, Salamanca o incluso Logroño.