Publicitat
Societat · 15 de Març de 2017. 18:59h.

ERC, a favor dels okupes de segones residències

Van votar en contra dels desnonaments exprés al Congrés

ERC, a favor dels okupes de segones residències

La diputada d’ERC, Ester Capella

ERC va votar ahir en contra de la proposició de llei presentada pel PDECAT al Congrés per agilitzar els desnonaments d’habitatges que hagin estat ocupats i que siguin propietat de “persones físiques”, “d'administracions públiques” i  ONG’s. La proposta va dirigida a ciutadans a qui han ocupat el seu domicili o la segona residència, i deixa al marge als habitatges propietat d’entitats bancàries. La proposició va ser aprovada amb els vots del diputats del Partit Demòcrata, del PP, de Cs i del PNB.

La diputada d’ERC, Ester Capella, va ser l’encarregada d’anunciar el vot del seu grup i ho va fer reconeixent que la proposta “no protegeix ni als grans tenidors ni a la banca”. Tot i així va argumentar el ‘no’ al·legant que no incloïa “mesures contra les màfies” ni “més mitjans perquè l’Administració pugui combatre-les”. Capella va afegir que la proposició de llei tampoc abordava “la necessitat de garantir el dret a l'habitatge, perquè la Constitució espanyola no ho recull com a dret fonamental”.

Capella va afirmar que “sense mesures que garanteixin el dret efectiu a l'habitatge, el nostre vot, el vot d'Esquerra Republicana, serà negatiu amb totes les contradiccions que això comporta”. “La política és vida i la vida és contradictòria en moltes ocasions. Per tant, el vot d'Esquerra Republicana serà negatiu”, va reblar.

Des del PDECAT, Lourdes Ciuró, va presentar la proposta assegurant que vol protegir a les persones “que tenen una propietat fruit de l'estalvi” així com també “les persones que tenen un habitatge social adjudicat al que no poden accedir perquè es troba ocupat il·legalment”. “És dramàtic i tremendament injust veure com algú ocupa casa teva tant si es tracta de l'habitatge habitual com si és un segon habitatge fruit de l'estalvi, i que tu no puguis fer res”, va etzibar.

“Resulta que hi ha una realitat a la qual no podem tancar els ulls, i és que hi ha xarxes organitzades, autèntiques màfies, que localitzen pisos buits, siguin de qui siguin, canvien el pany i els cedeixen a canvi de 600 euros”, va afegir.

La proposició de llei planteja agilitzar aquests desnonaments a través de “judicis verbals”. La iniciativa també va rebre el vot en contra del PSOE, d’Unidos Podemos i de part del Grup Mixt.

Joan Tardà (foto: Congrés)

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Jordi vidal, Viladecavalls, 18/03/2017 - 13:09

Tambe es podrien okupar els segons vehicles,motos,bicicletes,si algu veu un vehicle una setmana parat es que el seu propietari no el necessita i es podria okupar. Jo tinc una segona residencia fruit dun gran esforç he pagat un 10% amb impostos,notari registre etc. Amb aquets impostos he pagat aju

#9 !!!3%!!!, Bcn, 17/03/2017 - 00:26

ERC = CUP

#8 Tom, Barcelona, 16/03/2017 - 19:45

Hace días que no escuchamos a Alfred Bosch: me gustaría saber lo que opina del tema despues de que entrarán en su casa unos okupas

#7 FRAN-BCN, bcn, 16/03/2017 - 12:01

El meu vot mai serà per partits que no defensin la propietat privada. M agradaria saber que faria aquesta senyora su una xusma okupa entres per la força al seu apartament de la costa pagat amb molts sacrificis, després si te'l deixen destrossat qui ho paga?? SOU PATÈTICS!!!!!! només afavoriu a la

#6 atusiamino, Vic, 16/03/2017 - 10:54


Un nou país ...OKUPAT . Farsantes