Societat · 21 d'Abril de 2020. 11:53h.

ERC crida a desobeir l'Estat amb els nens

Sergi Sabrià: "que no pateixin que no es trobaran cap guàrdia civil posant multes"

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, en una entrevista a RNE, ha fet una crida a desobeir l’Estat en l’horari de sortida dels nens i fer només “cas a la Generalitat”. “Que no pateixin que no es trobaran cap guàrdia civil posant multes als seus fills”, ha dit. “Que vingui la unitat militar aquesta i que detingui els pares. Oi que no ho faran?”, ha reptat.

Sabrià, tal com va fer ahir Meritxell Budó, també ha manifestat que la “centralització” ha provocat moltes morts per coronavirus. “L’Estat espanyol s’ha equivocat una altre vegada”, ha afirmat. “Se’m faria estrany que la UME vingui a detenir algun pare que estigui passejant el fill”, ha dit.

“El tema dels nens, escolti, si a l’Estat espanyol no li va bé la franja de 16 a 18, què faran? venir a detenir els nens i els pares que estiguin sortint a Catalunya?”, ha preguntat, a més de considerar que “el que no podem fer és estar esperant quantes vegades més s’equivocarà l’Estat espanyol, quants militars més ens enviarà, quantes bates blanques faltaran i quants vestits verds plens de medalles…”, ha exposat.

“Vostè m’ha dit que la consellera està decidint coses que no pot decidir. Aquesta sí que la pot decidir i la pot implementar. I si no, que vingui la unitat militar aquesta i que detingui els pares. Oi que no ho faran? Doncs fem-ho des de Catalunya i fem-ho bé”, ha reclamat.

També ha manifestat que “el consell de Ministres va a remolc de la decisió de Catalunya. Catalunya decideix i ells es veuen obligats a decidir perquè no aguanten la pressió de la resta de comunitats. Per tant, mentre puguem liderar, liderem. I si podem implementar-ho a la manera catalana, millor. Perquè es fa des de la proximitat i perquè Espanya ens ha demostrat una i altre vegada que no està gestionant bé aquesta crisi. El que decidirà l’Estat s’assemblarà al que ja ha decidit Catalunya perquè estem liderant nosaltres”.

“A partir de dilluns hem de fer cas al que digui la Generalitat de Catalunya”, ha reivindicat. “Que no pateixin que no es trobaran cap guàrdia civil posant multes als seus fills”, ha sentenciat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha subscrit les paraules de Sergi Sabrià aquest dimarts en roda de premsa perquè “nosaltres, evidentment, com a Govern de Catalunya tenim la capacitat de prendre les decisions”. “Així ho fem per poder-no anticipar a la planificació que ens vindrà en les properes setmanes”, ha assenyalat.

Vergés ha asseverat que és el Departament de Treball, Afers Socials i Família qui “té competències en infància”. També ha assenyalat que les mesures de desconfinament “seran possibles si les dades responen a com estem preveient, sinó és el cas, les decisions hauran d'esperar una mica”. “Lluitarem per allò que hem decidit aquí”, ha asseverat la titular de Salut.

 

 

Publicitat
Publicitat

85 Comentaris

Publicitat
#80 Adrián, Barcelona, 22/04/2020 - 10:11

FALSOS !!!! HIPOCRITAS !!!! Aquí decís una cosa y en Madrid otra.

#79 Kropotkin, Bic, 22/04/2020 - 09:37

Que mal suena el titular. Hace pensar en lo peor... Jua, jua, jua,...

#77 Xisxes, Barcelona, 22/04/2020 - 06:50

Pero que falsos llegan a ser estos republicanos de bolsillo. Aquí nos llaman a desobedecer al estado y allí con tal de seguir chupando, apoyan en todo al gobierno del estado.

#76 Josep Maria, Mollerussa, 22/04/2020 - 00:41

Tu primer valent, amb un parell, va que tu pots !!!!!

#72 S'HA DE APROFITAR TOT, Barcelona, 21/04/2020 - 22:48

Fins i tot utilitzant la canalla i els virus
NO TENEN LIMITS

CONFRONTACIO I PROVOCACIO

Ja no sorpreneu a NUNGU