Publicitat
Societat · 16 de Març de 2017. 11:08h.

ERC i el PDECAT es disputen la presidència de l’Ateneu

La tercera via seria l’encapçalada per Genís Roca

ERC i el PDECAT es disputen la presidència de l’Ateneu

Els tres candidats

Tres candidatures es disputen avui la presidència de l’Ateneu Barcelonès, institució amb més de 150 anys d’història i que és un dels centres culturals de referència de la capital catalana. D’aquesta manera, l’historiador Jordi Casassas, el filòsof i escriptor Bernat Dedéu i l’arqueòleg Genís Roca opten a liderar la institució durant els propers quatre anys.

La candidatura de Jordi Casassas (Barcelona, 1948), sota el lema ‘El futur és ara’, té un caràcter més sobiranista, compta amb gent propera a ERC com ara l’exdiputada Gemma Calvet. Encara que també hi és l’exdirigent de CDC, Carles Llorens. Llorens va dimitir el febrer del 2014 com a director de Cooperació Internacional de la Generalitat. Casassas va ser el guanyador de les últimes eleccions convocades al 2014.

També hi és Xavier Muñoz, que havia format part de la plataforma cívica inspirada per Pasqual Maragall ‘Ciutadans pel Canvi’, així com l’expresidenta de l’Associació Catalana de Municipis, Pilar Blasco. Altres noms són l’escriptor Jordi Coca, Ramon Mir -que havia estat vinculat a l’ANC-, Joan Josep González, Miquel Àngel Barrabia, Carmen Adzerias -impulsora del col·lectiu Ateneistes X la Independència-, Carles Santacana, Joan Maluquer, el periodista Pep Martí, Araceli Bruch i Enric Cirici.

La segona candidatura, encapçalada per Bernat Dedéu, sota el lema ‘Ordre i Aventura’ busca un canvi a partir de rejovenir la institució i està considerada com propera al sector més sobiranista del PDECAT. En aquesta llista hi són també la periodista Anna Punsoda, Lluís Mosella - que va ser assessor de l’exconseller Andreu Mas-Colell- l’advocat Joan Safont, Alexander Golovín -membre fundador del Col·lectiu Catalans Lliures-, Isabel Barros, Maria de Vallibana Serrano i l’escriptor Enric Vila, entre d’altres.

La tercera candidatura, Ateneu2021.cat, està encapçalada per Genís Roca i busca unir “tradició i modernitat”, a més de rebutjar els “sectarismes” i els “partidismes”. Està també més allunyada del sobiranisme, malgrat incloure també a independentistes com Josep Montes. També hi són Ricard Faura, Josep M. Lloveras, el membre del PSC Josep Maria Carreras, l’arquitecte Beth Galí, Pilar de Torres i Sanahuja o Alba Espílez, entre d’altres.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Tirant, Barcelona, 16/03/2017 - 18:44

Una altra institució cultural en mans de polítics ... Ineficàcia, manipulacií, corrupció i sectarisme assegurat ...

#6 Juvenal, Upper Gratallops, 16/03/2017 - 14:52

Quan veig aquesta tolla de classistes urbanites no puc parar de descollonar-me. Estan totalment convençuts que caguen flors, pixen colònia i cada matí els hi surt una papallona per la boca. Crosta nacionalista i clasissta amb la que, malauradament, hem de conviure.

#5 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 16/03/2017 - 14:46

Ara es l´hora Teresines i bon cop de falç.

#4 Pepón, Bcn, 16/03/2017 - 12:26

Ahora a los centros de adoctrinamiento los llaman Ateneos? Pensaba que los Ateneos eran centros culturales con gente con el suficiente espíritu crítico para no dejarse manipular por el primer "intelectual" que pasara por allí a darles una charla.

#3 Casper, Bcn, 16/03/2017 - 12:17

La candidatura de Bernat y Morella Jiménez es la de los polloperas del PDCAT los pijos a lucir protagonismo.