Publicitat
Societat · 2 d'Abril de 2012. 19:08h.

ERC i ICV-EUiA demanen la llibertat de dos detinguts

Al·leguen que són "caps de turc"

ERC i ICV-EUiA demanen la llibertat de dos detinguts

Amorós i Nuet, davant de la Ciutat de la Justícia

Unes 200 persones han demanat aquesta tarda la llibertat de dos estudiants universitaris, Ismael i Daniel. En el manifest que s'ha llegit a les portes de la Ciutat de la Justícia es remarca que "són estudiants de tercer de carrera de física i matemàtiques amb conductes exemplars, que gaudeixen de beques per estudiar i treballar com a becaris a la UB".

Els assistents han afirmat que "els companys participaven d'un piquet informatiu de la vaga general  a la zona universitària i van ser detinguts al voltant de 2/4 de 12 del matí per agents de paisà i que, per tant, no van poder participar en els incidents de la tarda". Abans d'atendre la premsa, han entregat el recurs d’apel·lació per anul·lar la presó preventiva i demanar la llibertat immediata dels dos estudiants detinguts.

En aquest sentit, el diputat d'ERC, Oriol Amorós; el diputat d'ICV-EUiA al Congrés, Josep Nuet; la coordinadora nacional de la JEV i regidora de Barcelona per ICV, Janet Sanz; i la regidora de l'Ajuntament de Barcelona per EUIA, Isabel Ribas, a més de representants sindicals d'UGT i CCOO, han donat suport a la petició.

Amorós, en la seva intervenció, ha remarcat que "volem subratllar que l'Isma i el Dani van ser detinguts pel matí i no se'ls pot penjar uns fets que condemnem clarament, com els fets que van haver-hi per la tarda, i no se'ls pot utilitzar de cap de turc".

Nuet, per la seva part, ha dit que "no són culpables de res" i creu que "hi ha una voluntat de criminalització de gent jove que es va manifestar i va participar en piquets informatius durant la vaga general".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#16 Francisco, Barcelona, 04/04/2012 - 10:14

Para que tengais otro tipo de información sobre el tema y os ayude a tener otros criterios a la hora de juzgar. No siempre lo que nos muestran se corresponde con la realidad.
http://llibertatestudiants29m.blogspot.com.es/

#15 Almogàver , La Sagrera , 03/04/2012 - 18:07

Aquest paio de l'Amorós, amb tal de sortir a la foto és capaç de sopar amb el jueu de l'Eurobegues, demanar el sobreseiment de l'Imam de Terrassa, la llibertat immediata dels comdemnats per violació i la resurrecció d'en Franco.

#14 Ramon, Barcelona (Barcelonès), 03/04/2012 - 16:21

pel matí ja es van començar a cremar contenidors a Gràcia. Jo vaig tenir ocasió de veure l'actuació d'un piquet d'antisistemes pel carrer comte borrell, no va haver-hi incendis, però sí insults i coaccions. On eren aquests nois suposats caps de turc???

#14.1 Francisco, barcelona, 04/04/2012 - 10:07

En su facultad Ramon, en su facultad y los cogieron a la salida cuando se dirigian a Diagonal. Afortunadamente hay alguien que al menos pregunta....

#13 Rosa, Manresa, 03/04/2012 - 12:02

Tot això és culpa del despresigi que han sofert els Mossos en temps del tripartit

#12 Ex votant d'ERC, L'Estartit, 03/04/2012 - 09:01

Aquelles aigües (tripartit) portaren aquests llots. El més lamentable és el paperot d'ERC, competint amb els ecopastanagues en antisistemisme.