Publicitat
Societat · 30 de Setembre de 2010. 21:43h.

ERC qüestiona el projecte de Foment pel Quart Cinturó

Simó presenta al·legacions al traçat

ERC qüestiona el projecte de Foment pel Quart Cinturó

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó

Després que el passat divendres, 24 de setembre, ja presentés un recurs d’alçada contra el projecte, Esquerra ha inscrit aquest dijous a registre les al·legacions contra el projecte que el ministeri de Foment manté per a la Ronda del Vallès.

La portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, que, amb altres dirigents d'ERC, ha presentat les al·legacions, ha explicat que aquestes "recullen el seguit de mancances del projecte presentat per Foment, que no respon a les necessitats reals de comunicació entre els dos vallesos i en condicionen el territori".

També ha avançat que el plec d’al·legacions recull la proposta de traçat defensada per Esquerra, i que és la mateixa que ja contempla el Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que passa per "un traçat en el corredor de la C-155 que ressegueix els pesos pesants del Vallès residencials i sobretot industrials".

Ha afegit que "és la proposta amb el consum de sòl més auster i preveu les garanties urbanístiques necessàries mitjançant plans directors especials per tal que aquesta nova infraestructura no provoqui una sobreocupació urbanística".

Una altra de els al·legacions que Esquerra reclama i justifica és el canvi de titularitat de la via. Segons Simó, "el projecte té una funció regional i fins i tot comarcal, per la qual cosa creiem que deixa de tenir sentit la titularitat estatal de la via. Entenem", ha afegit, "que és un pas previ imprescindible i absolutament necessari per no desacreditar la validesa del planejament territorial sobre el qual Catalunya ha tingut sempre autonomia total i per millorar-ne la qualitat constructiva".

La portaveu parlamentària també ha recordat que "cal declarar nul l’informe ambiental que va presentar el ministeri de Foment, basat en estudis ambientals del 2004, i se n’ha d’elaborar un de nou que respongui a la situació actual", tenint en compte la legislació ambiental vigent, el Pla Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona, la Xarxa Natura 2000 i el Pacte Nacional d’Infraestructures de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 jpan, barcelona, 01/10/2010 - 12:42

ah! pero aquets s´han entereat que es vol fer un quard cinturon?