Societat · 23 de Novembre de 2020. 17:35h.

ERC va tenir una txeca al barri de Gràcia

L'historiador Cèsar Alcalà explica en un llibre que també en tenien el PSOE o el PCE

ERC va tenir una txeca al barri de Gràcia

La CNT, la FAI, el POUM, el PSOE, el PCE, ERC o el PNB van gestionar les seves propiar txeques, centres de tortura durant la Guerra Civil espanyola, segons explica l'escriptor, periodista i historiador, César Alcalá (Barcelona, 1965), en el seu llibre “Txeques. Les presons republicanes" (LibrosLibres).

L'autor explica que ERC disposava de la seva pròpia txeca i era al carrer Carolines 18, de Barcelona. "Els dirigents d'ERC van confiscar les instal·lacions de l'escola dels religiosos de Sant Vicent Paül. Estava dirigida per militants d'Esquerra Republicana de Catalunya i era el centre de detenció i tortura de les patrulles de control de la secció setena, que solia actuar en els barris de Gràcia i Sant Gervasi", relata.

"Es calcula que més de 12.000 persones van ser torturades a les txeques, i la majoria d'elles van ser posteriorment assassinades", afegeix. "Tant el PSOE com altres grups socialistes afins controlaven directament, entre Madrid i Barcelona 92 chekas. De les quals, la majoria estaven a Madrid", detalla. "Per la seva banda, el sindicat de treballadors UGT tenia militants i dirigents que estaven a el front de 6 txeques a Madrid", s'explica en el llibre.

L'autor, César Alcalá, actualment compagina la seva tasca a el front de el grup Revista Digital amb la direcció d'Occidental World Magazine. Articulista en diferents mitjans de comunicació. Està especialitzat en la guerra civil i les guerres carlines.

Entre les seves obres destaquen Txeques de Barcelona, La llista maçònica, Txeques de València, Els nens de l'exili, Les txeques de la terror, Les guerres remences, Històries encantades de Catalunya, Voluntaris catalans a la guerra d'Àfrica, Claus per comprendre l'independentisme, Constitucionalistes sense complexos, Els nens de l'exili, entre d'altres.

txe.jpg

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Edelmiro, Puebla de San Miguel, 25/11/2020 - 15:33

César Alcalá: otro revisionista blanqueando el genocidio derechista e inventándose números al salto la mata para acusar a los ¡rrrrrrojos! de lo que la derecha hizo, pero mutiplicado por diez. Sólo en Sevilla ciudad la derecha asesinó a 20.000 civiles, dicho por Queipo de Llano. Ahora se tienen que INVENTAR "chekas" para blanquear sus crimenes.

#9 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 24/11/2020 - 16:50

Me da que esta Memoria Histórica no va a ver un duro de los "igualitarios" Presupuestos Generales del Estado del PSOETA-Pudrimos, y menos aún de la Degeneralitat.

#8 jose, alicante, 24/11/2020 - 14:39

Ahora la checa está en TV3 ahi deciden que periodistas comen y quien muere de hambre, Verdad Buenafuente, de que te vale tener dinero y no defender a tus compañeros que dejan en el ostracismo.

#7 Pau B., Barcelona, 24/11/2020 - 14:24

ERC tal vez tuvo una checa en Gràcia, pero la peor checa de Barcelona, que también pertenecía a ERC, estaba en San Gervasi, en la calle Sant Elies en el convento que había al lado de la Iglesia de Santa Agnès y que actualmente es el edificio Corver.

#6 botifler1914, Waterpus, 24/11/2020 - 11:06

Este tipo de memoria historíca es mejor no practicarla mucho.
Ya se sabe que hay asesinos de primera y de segunda. Unos eran genocidas y los otros libertadores.