Publicitat
Societat · 29 de Juny de 2022. 13:24h.

ERC vol acollir tothom

Cambray: "Catalunya és unn país d'acollida"

ERC vol acollir tothom

La diputada d'ERC Najat Driouech ha defensat durant la sessió de control al Parlament que "Catalunya és i serà sempre terra d'acollida". "Volem acollir qualsevol persona que ho necessiti, vingui d'on vingui, hagi nascut on hagi nascut", ha afegit.

Durant una pregunta sobre la resposta del sistema educatiu als infants i joves ucraïnesos, Driouech ha exposat que davant la invasió d'Ucraïna "no actuar no era una opció" i ha recordat que "Catalunya és la comunitat de l'Estat amb més ciutadans catalans d'origen ucraïnès, prop de 22.000".

També ha celebrat que "s'havien de garantir els drets bàsics d'aquestes persones i ho hem fet, com ho hem de fer amb totes les persones que ho necessitin" i ha posat l'exemple de "l'escolarització d'infants i adolescents" ucraïnesos.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha defensat que "el que fem és escolaritzar-los perquè Catalunya som un país d'acollida, perquè Catalunya ens creiem i apliquem els principis democràtics, ens creiem i apliquem els drets humans".

Cambray ha subratllat que "a Catalunya, al sistema educatiu mai discriminarem per qualsevol motiu, ni per raó de gènere, ni per raó de llengua, ni per motius econòmics, ni, evidentment, per raó d'origen" i ha detallat que han anat assignant places escolars basant-se en el "reagrupament familiar".

Finalment, ha dit que des de l'1 de març "hem escolaritzat 4.719 alumnes, un 21,6 per cent dels menors que han arribat d'Ucraïna a l'Estat espanyol, i ho hem fet amb els recursos necessaris, perquè som país d'acollida".

"Ho hem fet dotant-nos de 138 noves dotacions de mestres i professorat, 113 noves aules d'acollida, hem creat 29 grups nous, hem dotat al sistema educatiu de més tècnics d'integració social, hem fet 3.250 beques menjador i 800 beques de transport associades amb aquest alumnat per tal de fer possible aquesta integració", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#14 BEJOTA, bcn, 30/06/2022 - 11:45

...PERÓ QUE NO PARLI ,ESPANYOL, CLAR.

#13 La victima, LLoret, 29/06/2022 - 16:35

En comptes de fer la seva tipica demagogia , podrien començar per aquí a "CASA" i començar a fer alguna cosa per els quasi 30% de criatures que es considera que viuen al umbral de la pobresa
https://www.social.cat/opinio/16628/la-pobresa-infantil-un-problema-de-primer-ordre

#12 La victima, LLoret, 29/06/2022 - 16:31

Si volen ser solidàris de VERITAT, ho primer que tindíren que fer es eliminar els innecessaris 400 alts càrrecs que tenen repartits que cobren mes que en Sàntxes.

#11 X.J. Uclés, El Prat de Llobregat, 29/06/2022 - 16:14

Decret de Provisió, más conocido como de Plantilles.
El rollo inclusivo, homo, hetero y trans, no cuela: ni es un model d'èxit, ni és demòcrata, ni inclusiu, ni empodera. Se apoderan sus directivos y sus directivas, con fines espúreos propios de seres abyectos.
Pero quan engañada está la sociedad con el tema educativo.
Recursos recortando ot

#10 X.J. Uclés, El Prat de Llobregat, 29/06/2022 - 16:11

Aro, aro, arinete, faltando una letra ce en las dos primeras palabras y una letra ce seguida de una letra ele para la tercera palabra.
Toma por tontos a las y los docentes, su antecesor decía que eran unos apalancados de trabajadora sexual femenina madre.
Bien lo dicho, democracia en los centros públicos falta gracias al Decret de Direccions i al