Publicitat
Societat · 21 d'Abril de 2012. 22:14h.

Escola en Català acusa Francisco Caja d'"incitació a l'odi"

L'entitat demana a la fiscalia que investigui

Escola en Català acusa Francisco Caja d'"incitació a l'odi"

La presidenta d'Escola en Català

La presidenta d'Escola en Català, Mercè Escarrà, ha demanat al Fiscal de Delictes d'Odi que "investigui" l'acte celebrat aquest dissabte a Barcelona, organitzat per Ciutadans a favor de l""escola bilingüe".

Escarrà ha contestat Paco Caja qui ha acusat Escola en Català "de no ser demòcrata" que "els únics que no són demòcrates són ells, perquè no accepten la sobirania i les lleis del Parlament que han dotat el país d'un sistema d'immersió lingüística aprovat per amplíssima majoria i compta amb el suport unànime de la comunitat educativa, el Consell d'Europa i la UNESCO".

També ha acusat Caja de "servir-se dels tribunals espanyols" per imposar allò que "una minoria residual" és incapaç de guanyar a les urnes d'aquest país. Escola en català considera que "Convivencia Cívica Catalana recorre en auxili dels tribunals de la metròpoli, uns tribunals que patrocinen el genocidi lingüístic i cultural de Catalunya com acabem de veure darrerament amb la suspensió del reglament d'usos lingüístics de l'Ajuntament de Barcelona".

Escola en Català valora d'acte d'aquest matí com "una incitació a l'odi contra el poble de Catalunya i la seva única llengua pròpia" i per aquest motiu Escarrà ha sol·licitat públicament que "el fiscal especial de delictes d'odi de Barcelona, el sr. Miguel Ángel Aguilar actuï d'ofici per esclarir si a l'acte d'avui celebrat al Teatre Goya s'han comès el delicte d'apologia del genocidi lingüístic i cultural català".

Publicitat
Publicitat

109 Comentaris

Publicitat
#56 Joa, 07470, 16/05/2015 - 10:52

No esperéis tolerancia, diálogo, compresión, sentido de la convivencia del Estado Español. Esperad imposición, intolerancia, arrogancia, incultura...España Nunca, tal vez los breves 5 años de la II Republica, ha sido un país democrático...en todo caso, cada catalán habla más idiomas que cualquiera

#54 pepe, andorra, 23/04/2012 - 19:32

uno de los tentaculos de los mayores incitadores del odio racial y etnico, los ultras catalanistas, acusando a los demás de lo q son ellos. El mundo al reves. Señora, yo quiero q mis hijos estudien en cualquiera de los idiomas oficiales, vaya manía con decirles a los demás lo q tienen q hacer.

#54.1 Gerard, Barna, 24/04/2012 - 04:41

Ha parlat el Pulpo Pepe. L'oracle de l'espanyolisme oficial en missió reservada a E-Notícies, amb tants tentacles com notícies publica el confidencial.

#53 jajajajajaaa, barceloan, 23/04/2012 - 19:09

160 millones en normalizacion linguisitca........el ultimo año a una media de 80x30 2400 millones de euros.....en un fracaso tal como dice hoy el expresidente Pujol..........

#53.1 Gerard, Barna, 24/04/2012 - 04:11

Hi ha casos com el teu que no tenen remei, em temo. Ni en català ni en castellà. T'entenc, no és fàcil concentrar-se quan et passes la vida petant-te de riure.

#52 pau molins, Barcelona, 23/04/2012 - 14:32

aquesta dona quan diu "genocidi lingüístic i cultural de Catalunya" és perquè viu de la mamella pública. Es tracta de que cadascú escolli el que vol pels seus fills, com si és tot en català o castellà. En el meu cas, a mi m'agradaria una escola en anglès (50%), castellà (25%) i català (25%).

#51 Yo también soy Genocida, Barcelona, 23/04/2012 - 13:57

http://www.intereconomia.com/sites/default/files/user_pictures/files/solicitud.pdf