Publicitat
Societat · 24 de Maig de 2022. 21:18h.

Escuela Bilingüe diu que l'acord no evitarà el 25% de castellà

"No afecta en res a l'execució de la sentència"

Escuela Bilingüe diu que l'acord no evitarà el 25% de castellà

L'Asamblea por una Escuela Bilingüe de Catalunya (AEB), entitat que ha reclamat al TSJC el compliment forçós de la sentència que obliga a impartir un 25% de castellà a les aules, ha afirmat que la nova llei sobre usos lingüístics, que aprovarà el Parlament aquest dimecres, "no afecta en res a l'execució de la sentència de 16 de desembre de 2020 que obliga a aplicar un model de conjunció lingüística en tot el sistema educatiu català".

La AEB reconeix en un comunicat que el text "contempla només el caràcter de llengua vehicular i d'aprenentatge del català i no es contempla idèntica mesura per al castellà", però remarca que "això, no obstant això, no comporta l'alteració del model de conjunció lingüística". "Hem de deixar clar que el contingut d'aquesta proposició llei no impedirà l'execució de la sentència", sentencia.

"En una sentència del Tribunal Suprem de 24 de setembre de 2013 es va advertir que l'omissió del castellà com a llengua vehicular en la LEC no podia entendre's com un propòsit deliberat d'exclusió d'aquesta llengua i que amb l'esment al català no podia privar-se al castellà de la condició de llengua vehicular i d'aprenentatge en el seu ensenyament. El mateix criteri ha d'aplicar-se a la proposició de Llei", remarca.

Finalment, diu que el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, "ha de complir en la seva literalitat l'acte del 4 de maig de 2022 i dictar les instruccions als centres educatius perquè es compleixi la sentència i garantir el seu compliment. El termini per a fer-lo venç el 31 de maig". "Queden set dies", adverteix.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 maria jesus valderas, Barcelona, 25/05/2022 - 21:42

Tot el meu suport al grup de Escola Bilingüe.
Comença a no voler venir gent, professionals de la resta de Espanya a CAT. aquesta gent que viuen de la mamella" tenen por de perdre el xollo. Quina incultura

#4 On és el problerma?, Gironès monamour, 25/05/2022 - 11:55

Renunciar a qualsevol mena de coneixement acadèmic o cultural és propi de paísos dominats per sectes religioses o de caire dictatorial, res a veure amb el tarannà dels catalans de sempre. certament aquesta colla de sapastres està formada per una majoría de gent sense criteri ni voluntat real de defensar la nostra llengua, sols politiqueríes.

#3 Tonet de Cafarnaüm, Manlleu, 24/05/2022 - 23:10

Efectivament, el castellà a l’escola catalana és irreversible i la immersió lingüística en català ha mort per sempre (si és que mai n’hi ha hagut, especialment en llocs del Baix i Vallès Occ.) Però és igual perquè si el populatxu continua votant el que vota, també es creuran que els partidots ‘nostrus’ han ‘salvat el català’ i e

#1 Pepón, Bcn, 24/05/2022 - 21:30

Y el 25% es solo el principio. Contra la imposición rebelión. A los integristas de la lengua ni agua. Son como los racistas o los integristas religiosos. Enemigos de la libertad.

#1.1 Sandokana, Santa Coloma de Gramenet, 25/05/2022 - 06:43

Quita, quite, elimina, elimine el como