Publicitat
Societat · 8 de Novembre de 2010. 17:25h.

"Espanya és culpable"

Aminetu Haidar diu que "és responsable de tot el que està passant al Sàhara Occidental"

"Espanya és culpable"

Les JERC també han condemnat l'atac

L'activista pro-saharaui, Aminetu Haidar, ha assegurat que "Espanya és responsable de tot el que està passant al Sahara Occidental". L'activista ha fet aquestes declaraciona a RAC-1, després que les forces marroquines han desmantellat a la força el campament de protesta saharaui dels afores d'Al-Aaiun, la capital del Sàhara Occidental.

El govern del Marroc ha confirmat 2 agents morts, més de 70 ferits i 65 detinguts. En canvi, el Front Polisario ha elevat la xifra de morts fins a 13 i ha assegurat que hi ha milers de ferits.

Arran d'aquest incident, el diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha criticat que "una vegada més s'hagi reprimit el poble sahrauí" i ha reclamat explicacions a Zapatero sobre les accions que emprendrà el govern per la "responsabilitat històrica" de l'Estat espanyol amb el poble sahrauí, "al que va trair i abandonar el 1975". Tardà ha recordat que el poble sahrauí "continua sent la víctima dels interessos econòmics recíprocs de l'Estat espanyol i marroquí".

Per la seva banda, EUiA ha condemnat l’assalt i ha afegit que "és intolerable el menyspreu del règim alauita cap a la legislació internacional pel que fa a l’ocupació il·legal i violenta dels territoris del Sàhara Occidental".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Fran, Llinars, 10/11/2010 - 08:41

Hoped,vols dir?llavors la guerra colonial als EEUU no va ser guerra i era 1 cricket?A la India tot van ser flors i violes?A les Malvines van anar a fer 1 parrillada?Aixo q dius es dona quan Anglaterra va poder impossar-se,Sudafrica,Australia,Nova Zelanda,Gibraltar,etc.

#9 Hoped, Barcelona, 09/11/2010 - 20:55

España no supo dejar con decencia el Sahara, como sí que Gran Bretaña ha hecho históricamente con sus colonias y así estas siguen hablando inglés y algunas incluso reconocen la reina de Inglaterra.

#8 Tio Canya, Palafrugell, 09/11/2010 - 16:00

El F.Poli va manifestar-se,hostigar verbalment i fisicament contra els Peninsulars(el meu germa va saltar el mur del cementiri musulmá cap el vespre perqué no el cosisin a pedrades x dones i nins / es) i van atentar(el capita d l' exercit español va caure al costat del meu germá mort)No fotem ara..

#7 ccc, bcn, 09/11/2010 - 11:17

no eren els marroquins els seus germans? s'ho podien haver pensat el 75. Per cert, on eren tots aquets amics del poble saharaui quan en Aznar s'enfrontava als marroquins? ah, i q pensen de tot això els independentistes canaris?

#6 Mejor una mala paz que una buena guerra, bcn, 09/11/2010 - 10:16

La construcción de la frase recuerda al Rusia es culpable que lanzó Franco. En realidad España hizo un tratado secreto (Tratado de Madrid) para venderle el Sahara a Marruecos, con el dinero se resarció a españoles y empresas retornados ¿fue malo? la alternativa era la guerra