Societat · 12 d'Octubre de 2020. 21:30h.

Espanya no podrà expulsar immigrants sense papers

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea imposa només multes

Espanya no podrà expulsar immigrants sense papers

Foto d'arxiu del CIE de la Zona Franca

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea sentencia, segons ha informat TV3, que Espanya no pot deportar els estrangers pel simple fet de no tenir la documentació en regla. L'expulsió d'estrangers només es pot ordenar si existeixen circumstàncies agreujants.

La sentència europea estableix que als estrangers sense papers que siguin identificats per la policia no se'ls ha de deportar, sinó simplement posar-los una multa. Perquè això és el que estableix la llei d'estrangeria espanyola.

Ara els jutjats administratius, les primeres instàncies, tenen la plena capacitat de decidir que no es deporti moltes de les persones que ara s'expulsa del país. Per a les persones que tinguin antecedents penals per condemnes de fins a un any de presó, també prevaldrà l'opció de la multa per sobre de la deportació.

Entitats de defensa dels drets humans com Sos Racisme, l'Associació Catalana de Professionals de l'Estrangeria i l'Associació Irídia han celebrat en declaracions a la televisió pública la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 GUINEU, barna, 13/10/2020 - 21:10

Si no los puede expulsar se supone que tampoco los puede dejar entrar. cuaqndo llegue la patera se les carga el deposito de gasolina se le da la vuelta y para sun punto de partida , y si los recogen en el mar que los descarguen en puertos marroquies.

#10 Pere, Blanes , 13/10/2020 - 19:23

Billete gratis, mochila, comida, dos mudas, agua y autobús gratis hasta la puerta del TEDH para que se lo expliquen esos mismos jueces en persona. Y de paso les pueden incluso acoger en sus lujosas casas de esos barrios exclusivos con vigilancia privada y altos muros exteriores para evitar que gente del populacho o incluso inmigrantes les molesten.

#9 No anem be, Girona, 13/10/2020 - 18:29

Si la UE vol que Europa desaparegui, no hi ha dubte que ja ho te a mig fer. Des de Noruega fins a Italia passant per França i Espanya, no hi ha cap poble o ciutat que s'assembli a l'Europa de fa 40 anys. A França el jovent no sap qui era Ch. Martell per no ferir la sensibilitat d'alguns, a casa nostra ni esment a Guifred el Pelós a les escoles.

#8 Capit@n España, Purgandus populus!!, 13/10/2020 - 16:26

Que los envíen a Bruselas por SEUR. servicio "puerta a puerta".

#7 Neferu, Barcelona, 13/10/2020 - 12:53

Pues la cosa es bien fácil: Todo inmigrante sin papeles que llegue a España, bocadillo, botella de agua, y tren hacia Bruselas. Bruselas es quien impone las leyes sin tener en cuenta la capacidad económica de cada país, pues que los acojan ellos. ¿Qué pasaría si se hiciera la prueba? ¿ cómo reaccionaría Bruselas?