El Butlletí Oficial de l'Estat publica aquest dimecres la llei sancionada pel rei Joan Carles I, després de la seva aprovació a les Corts Generals, que protegeix la Tauromàquia, en considerar-la una forma del Patrimoni Històric, Artístic, Cultural i Etnogràfic d'Espanya. Segons el preàmbul de la norma, "la Tauromàquia forma part del patrimoni històric i cultural comú de tots els espanyols".
Totes les activitats al voltant d'aquests espectacles són considerats "signe d'identitat col·lectiva, i això justifica que la seva preservació correspongui i competi a tots els poders públics".
"El caràcter cultural de la Tauromàquia és indiscutible i mereix ser preservat com a tresor propi del nostre país, ric en cultures diferents", es remarca al preàmbul legislatiu.
També que aquesta és "una manifestació artística en sí mateixa desvinculada d'ideologies" i que és un punt de referència per configurar "la identitat nacional pròpia".
"El pressupost d'aquesta norma és l'afirmació que la Tauromàquia és cultura", però també representa, segons aquesta llei, una important "activitat econòmica i empresarial" que "es tradueix en milers de llocs de treball".
El preàmbul de la norma sancionada pel Rei explicita que els toros "com a activitat cultural i artística, requereix protecció i foment per part de l'Estat i les Comunitats Autònomes".