Publicitat
Societat · 13 de Maig de 2019. 15:14h.

Espanyolistes al·leguen que hi havia estelades als fanals de Verges

Culpen l'Ajuntament d'"ignorar" resolucions judicials

Espanyolistes al·leguen que hi havia estelades als fanals de Verges

Les associacions Aixeca't, Impulso Ciudadano, S'ha acabat i Cataluña por España, integrants de la iniciativa "Lloc net, Joc Net" han lamentat "profundament" els incidents que es van produir ahir a de Verges (Girona) i defensen la seva acció per "la presència d'estelades en els fanals públiques". A més, culpen l'Ajuntament de Verges, la Junta Electoral de Girona dels incidents i reclamen la dimissió del Director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics.

Aquestes entitats han denunciat que la col·locació de les banderes independentistes "ha estat possible per la col·laboració de l'Ajuntament d'aquesta localitat" i recorden en un comunicat que "les administracions públiques no poden ser actors en les conteses electorals". "És notori que l'Ajuntament de Verges ha optat per donar suport a les candidatures independentistes, incomplint així una de les regles essencials dels processos electorals", afegeixen.

També subratllen que "la col·locació d'aquests símbols és contrària a la normativa relacionada amb la neutralitat institucional" i en aquest sentit denuncien que la Junta Electoral Provincial de Girona "va ignorar deliberadament les resolucions de la Junta Electoral Central, del Tribunal Suprem i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que han declarat il·legal la presència d'estelades en tot moment i, especialment, en períodes electorals".

Les quatre associacions anuncien que "informarem la Junta Electoral Central d'aquests incidents, i de la negativa de la Junta Electoral Provincial de Girona a ordenar la retirada de símbols partidistes d'espais no autoritzats durant el període electoral, perquè adopti les mesures oportunes".

Finalment, consideren "inacceptable" el comportament de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya perquè, segons ells, "ha adoptat el paper d'agitador de la propaganda nacionalista, alineant-se amb els que vulneren les regles de la neutralitat institucional".

"Per això, sol·licitem la dimissió del director d'aquesta Oficina, Adam Majó, per carregar contra ciutadans constitucionalistes que actuen en defensa d'uns espais públics de tots, un dret reconegut pels tribunals i no només per al període electoral", conclouen.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 L´EMPORDÀ, TERRA DE LA GARRULERIA MÉS XAVACANA..., 13/05/2019 - 18:59

Ja només passar per aquest poble de mala mort, fot més que basarda... Jo sempre que puc l´evito, encara que hagi de donar més volta, però tot sigui per no quedar infectat de les vibracions negatives que és capten al passar per el mateix...

#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 13/05/2019 - 18:42

Lamentable que los ciudadanos de a pie sean los que tengan que hacer cumplir la normativa municipal que los propios alcaldes se habrán de incumplir. ¿Nadie va a denunciar esto en los tribunales por dejación de funciones y prevaricación?

#2 Chris, Lleida, 13/05/2019 - 18:04

No deberían llegar a enfrentarse. Se rebajan al mismo nivel mútuamente y de ese modo pierden la justificación de lo que desean. A no ser que ser totalitarios es lo que ambas partes buscan con sus actos.

#2.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 13/05/2019 - 18:41

Totalmente de acuerdo Chris, pero tampoco deben permitir que los tractorianos les agredan impunemente.

#1 ElBarselono, Amb un sotrac al ADN, 13/05/2019 - 16:19

Cosa que es totalmente demostrable en los propios vídeos que los indepes suben a internet. A ver si al final va a resultar que los ultras son los que han colgado esos sucios trapos que apestan a culo de pagès.