Publicitat

Més de 12.000 catalans van morir el 2021 en les llistes d'espera de Dependència

Espera mortal

El 2021 més de 46.000 persones van morir en les llistes d'espera de la dependència, segons les últimes dades oficials del Ministeri de Drets Socials que ha recollit Ciutadans en una petició al Parlament. "Segons l'Associació estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials el 2021 van morir 12.661 catalans esperant les ajudes a la dependència. El 73% tenia el dret reconegut, però encara no podia entrar als serveis per manca de places", ha manifestat el partit taronja.

La formació ha registrat una proposta de resolució que insta el Govern a elaborar un Pla de xoc per a la millora de l'atenció a la dependència i la reducció de les llistes d'espera. La proposta té com a objectiu "donar una atenció de qualitat a les persones dependents, reduir les llistes d'espera i assegurar la qualitat de la prestació dels professionals del sector".

La iniciativa de Ciutadans registrada en el Parlament demana "augmentar el nombre de places residencials, centres de dia i habitatges tutelats", "recuperar la universalitat de les Prestacions Econòmiques Vinculades (PEV)" i "actualitzar les ràtios de personal" així com "millorar els mòduls econòmics, garantint les millores laborals dels professionals del sector".

El portaveu del partit a la comissió de Drets Socials, Joan García, ha assegurat que "reforçar el sistema de protecció social és prioritari a l'hora de lluitar per la igualtat d'oportunitats que una societat ha de garantir als seus ciutadans".

6227-cs.jpg

Joan García, diputat de Ciutadans, durant una intervenció al Parlament
Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#14 Manuel Monterde, Santa Coloma de Gramenet, 26/01/2022 - 10:03

Culpa de les retallades de Madrit!!!
¿Qué se puede esperar de una república ???????????? cuyo Goverbet indulta a brujas asesinadas en los siglos XV, XVI y XVII pero guarda silencio cómplice ante en negocio tunerario ?????????? o el genocidio en las residencias de ancianos durante la 1ª ola de la Covid activos en pleno siglo XXI?

#13 Soloesmiopinion, Tabarnia, 24/01/2022 - 23:07

A ver tanto criticar, tanto criticar... ¿Que es más importante?¿Que unos cuantos yayos vivan dignamente sus últimos años de vida o que els nens parlin català al pati? A ver si estamos por lo que estamos. Lo primero es lo primero.

#12 Capit@n España, 84.000 millones de deuda, 24/01/2022 - 21:50

- Que te parese Pera es queixen de que se mueren los abuelus en las rasidansias perque no els hi arriben els calers per la dapandansia.
- Si el que volem es la indapandansia que es lo important. Sama acodit la solusio posarem un impost al que la diñi. Aixi farem calerons par la indapandansia.
- Ets el millos Pechident de la Cheneralitá.
-

#11 Rasca, Castelldefels, 24/01/2022 - 17:07

como dijo Pujol Bonell "No nos distraigamos con cosas que no tienen importancia ,lo importante es la independencia lo demás son tonterías."

#10 Sergi Sergio, Barcelona, 24/01/2022 - 16:31

Pero si les da igual, les importa un pito, lo importante es seguir amb proces, aixo es l'unic important, la resta no interesa per res. Seguid disfrutandolos a tope.