Publicitat
Societat · 13 d'Agost de 2020. 19:34h.

Esquerra, contra Omella

L'arquebisbe de Barcelona s'ha convertit en una figura incòmoda per a l'independentisme

Esquerra, contra Omella

Joan Josep Omella

El degà de la Facultat de Comunicació de Blanquerna Josep Maria Carbonell, ha replicat aquest dijous al diputat d'ERC Joan Capdevila, després que l'acusés d'escriure un article "impropi" dels "valors cristians" en el qual defensava la independència de l'Església respecte a les "pressions" de l'independentisme. Carbonell, en l'escrit, va denunciar les pressions dels partits sobiranistes per tal que la Institució eclesiàstica es posicionés a favor de la independència.

L'enfrontament entre Capdevila i Carbonell es produeix després que Carles Puigdemont i Quim Torra retraguessin al cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, la seva actitud envers el procés sobiranista. El president de la Generalitat, en roda de premsa va lamentar que l'arquebisbe de Barcelona "no hagi aixecat la veu ni un cop per condemnar la repressió que viu Catalunya".

Carbonell, en l'escrit publicat aquest dijous a La Vanguardia lamenta que l'article de Capdevila "no entra en els temes de fons, sinó que va en contra de la meva persona". "Són integristes que fan una fusió entre la nació, la república i Déu, assentant una nova veritat, si em permeten, amb pretensió redemptora" escriu el doctor en Comunicació. El professor també critica "l'anticlericalisme" de JxCat i ERC i critica que "estan disposats a controlar-ho tot o a destruir-ho tot per aconseguir els seus objectius".

josepmariacarbonelliabello.jpg

"En un món globalitzat i amb grans desigualtats ens cal assegurar la cohesió i la unitat de cada comunitat. Ens cal recuperar la unitat civil de Catalunya. Ens cal recuperar un ampli consens catalanista per fer front als dificilíssims anys que vénen. Dividits i trencats, el nostre país se'n va a la deriva" assegura Carbonell. "A Catalunya, ens cal una Església que sigui espai de comunió i d'unitat" conclou.

Joan Capdevila, que havia estat membre d'Unió Democràtica i que posteriorment es va passar a ERC, va criticar Josep Maria Carbonell el passat dissabte per un article que -va dir- considerava "impropi" dels "valors cristians". "Carbonell ens sorprenia amb un article impropi, al meu entendre, dels valors cristians, i del seu comportament habitual" va apuntar.

cadevila.jpg

"La desqualificació gratuïta i sense fonament correspon a una forma d'entendre el debat que està lluny de l'humanisme cristià, que sempre ha d'estar informat pel respecte" va considerar. Capdevila, en l'escrit, traslladava a Carbonell que "el cristianisme genera i s'asseu sobre valors universals, entre ells la caritat i la compassió" i va lamentar que "no trobo aquests valors en l'escrit de Dr. Carbonell".

El degà de la Facultat de Comunicació de Blanquerna Josep Maria Carbonell, va denunciar les pressions d'un sector de l'independentisme per tal que l'Església es posicionés sobre els dirigents independentistes presos i el procés així com pels retrets de Torra i Puigdemont cap a Omella.

En l'article titulat 'Los galicanistas catalanes' Carbonell va considerar que "els genets de la independència volen que l'Església abraci la seva causa i han decidit cavalcar contra els bisbes", fent referència a les crítiques de Puigdemont i Torra cap a l'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella. Carbonell també va afirmar que "l'esperança és que els prelats sàpiguen evitar la manipulació instrumental d'uns polítics que pensen anar a totes".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Gerard de sarria, Sarria , 14/08/2020 - 22:38

Quan arribi el moment aquest agent serà jutjat. A veure Sant Pere que hi diu.

#14 Masias, Mis posaderas , 14/08/2020 - 10:53

Lo tengo todo claro: La nueva iglesia del Palmar Estelado

Arzobispo: Mosen Junqueras con la butifarra en vez de baculo
Sacristan: El Señor Vicario ( que es muy bien mandado )
Campanero y llamada a la oración: El iman de Vic desde la torre de la iglesia con el megafono
Monaguillo: el Señor Aragones ( que es al unico que le vale el traje ).

#14.1 La Mare Superiora, Antigua and Barbuda, 14/08/2020 - 19:13

Escolti,i jo d´ecònoma,que això del números se´m dóna bé.

#13 manolodelbombo, tabernero en Monegrillo, 14/08/2020 - 07:41

Si quieren una iglesia nacional que provoquen un cisma, monten una y se la paguen. Una iglesia protestante o calvinista por mas señas, que la católica es universal y su único estado es el vaticano. Con Karlas de papa o de lutero. Y que expliquen a toda la feligresía que lo más conveniente sería cambiar de doctrina. Esos irán a la pira por herejes

#13.1 Blas de Pedo, Bcn, 14/08/2020 - 09:10

Vens Frigo al teu bar?
A no,que el tens embargat!!!!!

#13.2 manolodelbombo, tabernero en Monegrillo, 14/08/2020 - 20:38

Ninio, si no fueras un puto vago te ponía a limpiar los retretes

#12 Rafael, Barcelona, 14/08/2020 - 06:13

Que vaya con cuidado con los de erc. Esta gente tiene unos antecedentes muy agresivos en.la historia.

#10 atl.lota, pineda, 13/08/2020 - 23:31

Molt bé Cardenal Omella, Fort amb aquests que volen convertir España en una nova guerra civil. No s'aturi, Estem amb vosté sempre,Estan en contra per no dir que estaven oprimits. Si se senten oprimits que s'ho facin mirar. Mai havien estat tan bé i cobrant uns sous exagerats, Déu,la COVID , la misèria o etc els posarà al seu l