Publicitat
Societat · 25 de Gener de 2012. 16:16h.

"Esteu d'acord que Escòcia hauria de ser un país independent?"

Alex Salmond presenta la pregunta per al referèndum que tindrà com a possibles respostes "Sí" i "No"

"Esteu d'acord que Escòcia hauria de ser un país independent?"

Salmond, en una imatge d'arxiu

El primer ministre d'Escòcia, Alex salmond, ha presentat la proposta de pregunta de cara al referèndum per la independència que es farà, si no hi ha canvis, durant la tardor del 2014.

La pregunta "Esteu d'acord que Escòcia hauria de ser un país independent?" tindrà dues possibles respostes: "Sí" i "No". Tot i així, no es descarta una tercera opció.

Salmond, ha explicat davant el Parlament d'Edimburg, que la seva intenció és que la participació al referèndum sigui a partir dels 16 anys. Escòcia espera celebrar el referèndum per la independència durant la tardor del 2014, i no el 2013 com havia proposat govern britànic.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 alemany stolberg, tortosa, 26/01/2012 - 17:52

josep ma volem ser espanyols pensan que un dia ens lliberen de tan mala gestio i mala administracio, a mes transferencies, a mes autonomia mes cales ens costa als catalans, administracio unica i fora parlaments autonomics i tot sera millor.

#9 JJJJ, BcN, 26/01/2012 - 09:36

Ves per on, Catalunya te una semblança amb Escocia, i es que a la costa te petroli amb el que mantindre un estat sobirà. Davant de Tarragona tenim jaciments que ens permetrien assolir un estat independent, pero crec que abans aqui tindriem una guerra cvil ente nosaltres. Aqui per 1 euro es mate!

#8 Josep Ma, Badalona, 26/01/2012 - 08:34

En el fons aquests darrers representants de l'espanyolisme visceral i irracional només defensen el dret a continuar parlant en castellà a Catalunya com a prova d'uns drets de conquesta que vui dia ja no tenen validesa, doncs Espanya té molt poca sobirania. Poca intel·ligència.

#7 Josep Ma, Badalona, 26/01/2012 - 08:32

Avui s'ha sabut que la línia 9 del metro de Barcelona s'atura dos anys per manca de finançament. Ara bé, a Andalusia s'han incrementat els pressupostos. Això és el que defensen els espanyols de Catalunya? Viure en una comunitat permanentment minoritzada tot i generar el 20% de PIB?

#6 Josep Ma, Badalona, 26/01/2012 - 08:30

A mi el que m'agradarir saber és per quina raó tots aquests catalans que parlen en castellà i es declaren espanyols volen continuar depenent d'Espanya. Són massoquistes? Neguen el tema de l'espoli? Poden més els prejudicis que la lògica? No té sentit racional ser català i espanyol.

#6.1 aran is not catalonia, vielha, 26/01/2012 - 09:46

lo que no tiene sentido racional es tergiversar la realidad, como tu haces. Tu si que tienes mas prejuicios que lógica en tu razonamiento.