Publicitat
Societat · 21 de Setembre de 2012. 19:11h.

"Estimem Mahoma més que la nostra vida"

Els manifestants diuen que les caricatures i pel·lícules "pressionen la comunitat musulmana i el món pacífic i civilitzat cap al radicalisme"

"Estimem Mahoma més que la nostra vida"

Mohamed Iqbal, portaveu de l'associació musulmana

Mohammad Iqbal, portaveu de l'associació Minhaj Ul Quran-Centre islàmic Camí de la Pau, ha participat avui en la manifestació musulmana contra la pel·lícula "The Innocence of Muslims" i les caricatures aparegudes en una publicació francesa, demanant "respecte" cap a aquesta comunitat en lloc d'actes de "blasfèmia" practicats per "alguns ignorants".

"Estimem Mahoma més que qualsevol cosa, més que la nostra vida", ha justificat. De fet, aquest lema s'ha pogut veure en diverses pancartes que portaven els manifestants -com "Estimem més el profeta que les nostres vides, pares i fills", i una altra semblant que portava un petit grup de dones-, insistint en tot moment a demanar "respecte i convivència" entre totes les cultures.

Després dels conflictes internacionals propiciats per l'aparició de "caricatures, articles i sobretot pel·lícules" que han ofès els musulmans perquè Mahoma hi apareix "com un ignorant i un salvatge", Iqbal especialment ha demanat "que ningú es prengui la justícia per la seva mà "perquè" aquesta gent ha de ser jutjada en els tribunals internacionals", atès que els musulmans" rebutgem qualsevol tipus de violència".

"Som aquí pacíficament mostrant el nostre rebuig, però en altres parts del món, en nom de la llibertat d'expressió, s'està utilitzant aquestes llibertats en contra de la pau mundial, posant en perill la pau mundial", ha dit davant els 800 fidels que l'escoltaven aquest migdia al parc de la Ciutadella, lloc on han traslladat les seves pregàries dels divendres.

"No tenen vergonya quan insulten els profetes", ha dit, quan tots els manifestants han començat una massiva oració al parc.

Durant la protesta també s'ha llegit un manifest en què ha precisat que "les pel·lícules sacrílegues estan pressionant la comunitat musulmana i el món pacífic i civilitzat cap al radicalisme", i han lamentat que "aquests actes constituirien exemples aterridors per a la nostra posteritat".

A més, consideren que amb el vídeo fet públic pels Estats Units condemnant aquestes paròdies de Mahoma per alleujar la tensió "no n'hi ha prou", ja que és un país que no pot "encongir-se d'espatlles fora de l'assumpte més important (sic) mitjançant l'emissió d'una declaració de menor importància", han dit. "Més aviat ha d'explorar i desconnectar-se de tots els factors operatius en joc en aquests actes, perquè en joc hi ha el futur de la humanitat i de la pau mundial".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#18 Maria, bcn, 01/04/2014 - 12:56

Me parece bien que amen a quien les dé la gana, pero en SU PAÍS, el nuestro es un país láico, y somos los españoles los que mandamos, y el que no esté de auerdo, la verja la tiene abierta. ara salir. A todos aquellos progres que me tachen de xenofobia, les digo que vayan con mucho cuidado

#18.1 Josep, Barcelona, 02/04/2014 - 19:33

Antes de progre soy persona y como persona opino que tus opiniones son xenófobas

#17 Koan, Montgat, 01/04/2014 - 10:21

1. Si faig una vinyeta burlant-me dels gays me la censuren i la critiquen. Seré un fatxa.

2. Si faig una vinyeta burlant-me de Mahoma els musulmans han de callar perque és llibertat d'expressió. Seré un intelectual provocador.

#15 Lolo, Barcelona, 22/09/2012 - 18:43

Continuem com a l'Edat Mitjana, com a les creuades, en nom d'un déu es continua matant o amagant en matar, perquè déu està per sobre de qualsevol estima terrenal. O canvien valors entre tots i totes o el futur és tornar a les cavernes.

#14 xavier, Vic, 22/09/2012 - 13:11

En Bono diu que s'estima més morir que veure Espanya trencada i aquests s'estimen més Mahoma que la pròpia vida . Són ben originals tots plegats ...

#13 Berta, BCN, 22/09/2012 - 10:26

El problema es que aquesta gent estima mes Mahoma que la vida dels demés...i això a occident es delicte