Publicitat
Societat · 16 d'Octubre de 2013. 11:41h.

Estrasburg atura el desallotjament d'un bloc ocupat a Salt

El Tribunal Europeu de Drets Humans sosté que seria una infracció del dret internacional a l'habitatge

Estrasburg atura el desallotjament d'un bloc ocupat a Salt

Membres de la PAH, concentrats al davant del bloc de pisos ocupat

El Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg ha paralitzat cautelarment el desallotjament previst per aquest dimecres d'un bloc d'habitatges de Salt, ocupat des del març i en què viuen 43 persones -21 adults i 22 nens-. El tribunal sosté que fer-les fora seria una infracció d'un dret internacional com és el de l'habitatge i, per tant, defensen que no cal desallotjar la vintena de famílies que hi viuen.

L'alt tribunal europeu ha respost així al recurs presentat per l'advocat de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Benet Salellas, i ha reclamat al govern espanyol que fixi mesures de reallotjament per a aquestes persones. L'Estat té ara vuit dies, fins al dia 24, per acreditar que ha adoptat mesures per garantir-lo.

L'aturada arriba després que més de 700 persones, segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), hagin passat la nit en el bloc, precisament, per evitar-ne el desallotjament, que estava previst per aquest dimecres a les 9 hores per ordre de l'Audiència de Girona.

Ada Colau, en declaracions a RAC1, ha destacat que la suspensió del desallotjament "significa un precedent judicial molt important" i ha denunciat que "el Govern espanyol està vulnerant la legalitat internacional perquè no evita desallotjaments forçosos i tampoc no ofereix un reallotjament adequat als afectats".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#4 Ui, ui, uiiii, Barcelona, 16/10/2013 - 14:34

Pel que sembla aquí només deixen comentaris els adictes de la Plataforma de l'Anglada.
Doncs tots aquests haurien de trobar-se un dia d'aquest amb el drama dels desnonats i veure com els bancs els comdemnen a l'ostracisme, sense sostre per viure i embargats i endeutats per sempre.
SOU FERISTELES!

#3 Antoni , Girona, 16/10/2013 - 13:34

Espero i desitjo que cap banc doni un crédit mai més a la Marta Afuera o a qualsevol dels caps de la PAH. S'ha de crear un banc de dades d'aquesta gent i no volguer rés amb ells.

#3.1 Mostafa, barcelona , 16/10/2013 - 13:46

Ets asqueros , patètic , em fas fàstic !! ves-te'n al infern amb els banquers els quals defenses

#3.2 Que et bombin..., Barcelona, 16/10/2013 - 14:20

Antonio, aquest mal d'ull va per tu i tots els que pensen com tu...a veure si amb una mica de sort es fa realitat...

Tant de bo t'agafi un mal que quan més caminis més et dolgui i si pares que rebentis.

...que ho gaudeixis amb "salut".

#2 Lola , Salt, 16/10/2013 - 13:22

Només faltava aixó. Arà aquests de la PAH es farán els amos del poble.

#1 anton, BCN, 16/10/2013 - 11:53

La Unió Europea ha de desaparèixer ja. Els talibans funcionaris europeus no tenen res a veure amb els europeus.

#1.1 8, w, 16/10/2013 - 12:39

En tonet ja es veu venir la patacada si decidim ser independents. Es creuen que ho aturaràn amb tribunals contitucionals, guàrdies civils, tancs i amenaces. Nano, ho teniu malament

#1.2 reformista, Helsinki, 16/10/2013 - 15:44

Els tribunals europeus són la nostra única garantia davant les màfies del sud d'Europa en la que veig que estàs plenament integrat. A l'Europa que a tu no t'agrada per la teva mentalitat siciliana han vist la salvatjada que aquí s'ha fet amb l'habitatge.