Publicitat
Societat · 21 de Febrer de 2013. 18:26h.

Europa almenys reconeix el pa de pagès

La Comissió Europea l'inscriu al registre de productes de qualitat

Europa almenys reconeix el pa de pagès

Pa de pagès, en una foto d'arxiu

La Comissió Europea ha inclòs el pa de pagès al registre de productes agrícoles i alimentaris de qualitat. És el 18è producte català que entra en aquesta llista. A partir d'ara, el pa de pagès es podrà comercialitzar amb el segell d'Indicació Geogràfica Protegida (IPG).

Els altres productes del país inclosos al registre són la llonganissa de Vic, la poma de Girona, el turró d’Agramunt, el calçot de Valls, les clementines de les Terres de l’Ebre, les patates de Prades i el pollastre i capó del Prat.

Per la seva banda, són productes amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) el formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, l'oli de la Terra Alta, l'oli del Baix Ebre Montsià, l'arròs del Delta de l’Ebre, la mongeta del ganxet, la pera de Lleida, l'oli Les Garrigues i l'oli de Siurana.

Els productes sota l'etiquetatge de la DOP fa referència al lloc de producció i als coneixements tècnics dels productors locals. El producte agrícola o alimentari s’ha de produir, transformar i elaborar en una zona geogràfica determinada i segons un mètode reconegut.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat