Publicitat
Societat · 29 de Juny de 2012. 16:36h.

Eurovegas afectarà a uns 1.500 pagesos

El Parc Agrari del Baix Llobregat produeix entre un 15 i un 20% dels productes d'horta que es consumeixen a Catalunya

Eurovegas afectarà a uns 1.500 pagesos

Joves contra Eurovegas, en una foto d'arxiu

Unió de Pagesos ha denunciat que al Parc Agrari del Baix Llobregat, el lloc on es podria instal·lar Eurovegas, "hi treballen unes 1.500 persones i s'hi produeix entre un 15 i un 20% dels productes d'horta que es consumeixen a Catalunya".

Aquest sindicat, contrari al projecte de Shelton Adelson, ha instat al Govern de la Generalitat a "explicar si l’expropiació dels terrenys afectats es portarà a terme abans o després de la requalificació en el cas que Eurovegas s’acabi instal·lant al Baix Llobregat".

L'entitat ha remarcat que "actualment la zona està qualificada com a sòl rústic protegit de valor agrícola", i també ha preguntat a l'executiu català "qui s’emportarà les plusvàlues d’aquestes operacions, quina legislació s’haurà de canviar i com es podrà justificar una expropiació per interès social si la finalitat és beneficiar a una companyia privada concreta".

Tanmateix, Unió de Pagesos ha indicat que l'expropiació dels terrenys seria un "espoli" i ha afegit que "aquesta administració encara deu 3,5 milions d’euros a la pagesia en concepte d’indemnitzacions per diverses infraestructures ja executades".

Imatge d'una protesta contra Eurovegas davant la seu de CDC

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Fred, BCN, 29/06/2012 - 23:30

Quina vergonya sento per d'aquests politics catalans que anteposen el seu servilisme al capital en contra dels interessos del nostre poble, ens donen per tot arreu els de fora i els de dintre

#3.1 Gerard, Barna, 30/06/2012 - 11:47

I a sobre ho fan en nom del país. És una aberració.

#2 poor Catalonia, Barcelona, 29/06/2012 - 19:48

En aquest cas els nostres polítics, que tant proclamen la seva passió per Catalunya, estan disposats a la destrucció d'un ecosistema tant valuós i del 20% dels NOSTRES aliments que en ell es produeixen.Impressionant!!