Publicitat
Societat · 13 de Gener de 2022. 17:13h.

'Èxit' de Puigdemont a Sardenya

Prohibeixen l'ús del català en unes ruïnes romanes

'Èxit' de Puigdemont a Sardenya

Carles Puigdemont entrant al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser

Plataforma per la Llengua ha denunciat la prohibició de l'ús de català als cartells d'unes ruïnes romanes al complex arqueològic de Santa Imbénia, dins del Parc de Port Comte, situades a l'Alguer, Sardenya.

Bruno Billeci, superintendent pels béns arqueològics de la província de Sàsser, ha autoritzat l'ús de les llengües italiana i anglesa, però no del català als cartells informatius de les ruïnes romanes, segons explica l'organització.

Belleci ha argumentat, a través d'un escrit, que "el català no és una de les llengües oficials de la Unió Europea per la interacció amb el públic, les entitats i els Estats membres".

Plataforma per la Llengua ha assegurat, a través d'un comunicat, que aquest fet es tracta d'un "greu episodi de discriminació del català" i recorda que "la llengua catalana és una de les dotze minories reconegudes de la llei italiana 15 desembre de 1999 n. 482".

L'associació ha optat per demanar a la superintendència que retiri la nota en la qual veta l'ús del català de l'Alguer als cartells informatius de les ruïnes, ja que consideren que és una "posició injustificable".

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#35 die Frage, Sardinia d'Avall, 14/01/2022 - 10:13

Si es tracta de ruïnes romanes no hi veig cap motiu per reivindicar l'us del català que provè del llatí (o sigui dels romans) i és posterior a la dominació romana. és perdre el temps com tot el que foten els indepes, pentinar el canari i embolicar la troca.

#34 Perico, Matadepera, 14/01/2022 - 10:13

Tómense su tiempo para observar la foto de los tres jinetes del Apocalipsis: a la izquierda, según se mira, Boye, esa autoridad mundial del Derecho; en el centro, el Intrépido entre los Intrépidos; a la derecha el parásito del Intrépido, apartado hacia atrás sin sutileza por el Intrépido, ya que ansiaba más protagonismo del debido.

#33 Perico, Matadepera, 14/01/2022 - 09:57

Intulerapla!!!!! Va a ser necesaria, además de urgente, una visita del niño barbudo a esa tierra hostil, con un tió relleno de billetes de 100 euracos bien apretaditos, a ver si puede convencer a alguna autoridad insular con competencia sobre patrimonio, o, en su defecto, a algún vigilante de las mentadas ruinas.

#32 Menjamela Grandi, Anapurna, 14/01/2022 - 08:48

Son como adolfitos en pequeño. Aquel se quería anexar Austria, estos se quieren anexar una ciudad italiana.

#31 Fernando, Mataró, 14/01/2022 - 08:44

¡¡¡Colonyordus catalanes fuera de Cerdeña!!!