Publicitat
Societat · 14 de Gener de 2020. 19:05h.

Explosió a la petroquímica de Tarragona

Confinament a Tarragona, La Canonja i Vila-seca durant més de dues hores

Una explosió s’ha produït aquest dimarts a la tarda al polígon sud de la petroquímica de Tarragona, al terme municipal de la Canonja, segons han informat els Mossos d’Esquadra i els Serveis d’Emergències de la Generalitat. Hi ha sis persones ferides, dos d'elles en estat crític.  Un edifici s'ha esfondrat parcialment al barri de Torreforta de Tarragona arran de l'ona expansiva provocada per la forta explosió, que hauria provocat un mort. El servei d'Emergències Mèdiques ha confirmat a través de les xarxes que hi ha quatre persones afectades, amb pronòstic de grans cremats.

L'explosió hauria provocat altres petits incendis que afecten altres instal·lacions de la indústria, segons han informat des del cos de Bombers. 

La deflagració ha causat un incendi en una indústria química d’etilè situada entre els municipis de Vilaseca i Tarragona. L'explosió s'ha produït a les 18.30 hores i el seu origen seria l'empresa IQOXE (Indústrias Químicas de Oxido de Etileno). Bombers ha informat que no han fet sonar les sirenes perquè l'afectació no és externa a la zona del Polígon Sud. Tot i així, Bombers adverteix que si hi ha fum a la zona, la població s'ha de confinar. 

Protecció Civil ha activat el Pla SEQCAT per risc químic i, en un primer moment, ha demanat als ciutadans “confinar-se (tancar-se en un edifici i tancar finestres i portes) a Tarragona, Salou, Vila-seca, Reus, Constantí, el Morell i la Canonja” per no respirar l’òxid d’etilè. “El confinament en aquestes poblacions és preventiu en cas que noteu molèsties. No hi ha constància de núvol tòxic”, asseguren els Serveis d’Emergències.

Els Bombers de la Generalitat han enviat 24 dotacions per controlar les flames. Els Mossos d’Esquadra informen que han enviat tots els efectius disponibles per donar suport als equips d'emergència i recomana als ciutadans no acostar-se a la zona. 

whatsapp-image-2020-01-14-at-18.55.07.jpeg

Protecció Civil ha activat l'alerta PLASEQCAT d'emergències químiques.  L'espectacularitat de les flames i la forta explosió ha provocat alarma entre els veïns dels barris de Ponent de Tarragona, La Canonja i Vila-seca, que han compartit a través de les xarxes socials imatges de l'accident. Veïns de localitats properes han descrit una forta explosió seguida d'una gran columna de foc i fum.

whatsapp-image-2020-01-14-at-18.48.20.jpeg

El departament d'Interior de la Generalitat informa que hi ha 20 dotacions de Bombers treballant per apagar les flames provocades per la forta explosió. 

whatsapp-image-2020-01-14-at-20.13.33.jpeg

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Sarola, Castelldefels, 18/01/2020 - 07:27

Ja es evident que al Regim Nazi-Kumbayá se li escapen les tortugues. Em pregunto que fan els milers i milers de funcionaris del Regim ?

#8 Capit@n España, The broquil is over, 15/01/2020 - 11:37

Propongo una condecoración a los responsables. Si en el atentado de la Rambla murieron 17 personas y todos los responsables fueron condecorados (excepto CNP y GC) que menos esta vez.

#7 ElBarselono, TARRASA, 15/01/2020 - 09:02

Nadie ha dicho ya por TV3 que ese nubarrón petroquímico de color negruzco no solamente es inocuo para la salud sino que además es una maravilla para los pulmones?? Ya verás como se entere la Greta. Cayó un gobierno entero por otra catástrofe medioambiental en 2002 donde no hubo ni un solo muerto.

#6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/01/2020 - 22:40

Una explosión química justo el día que se reune el nuevo gobierno FELONSOE comunista pro-nacionalseparatista. Todo un presagio.

#5 Daniel, Barna, 14/01/2020 - 22:32

El Plan de Emergencia Exterior del Sector Químico de Catalunya (PLASEQCAT) no ha funcionado.... Torra y el "Govern dels millors"... algo que decir?