Publicitat
Societat · 6 de Juny de 2012. 14:59h.

"Faci-s'ho mirar"

Ribó s'enfada quan li pregunten si ha afavorit la seva cap de gabinet

"Faci-s'ho mirar"

Judith Macaya, seguint la roda de premsa de Ribó

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, s'ha enfadat amb una pregunta del director d'e-notícies, Xavier Rius, després que aquest li demanés si ha afavorit la seva cap de gabinet, Judith Macaya, per tenir una relació sentimental. Després d'un intercanvi de preguntes i de respostes entre l'un i l'altre, Ribó li ha dit "faci-s'ho mirar".

En la roda de premsa per donar explicacions sobre la informació publicada per 'El Mundo' sobre la cinquantena de viatges oficials a l'estranger, el periodista li ha preguntat si "en tots els viatges havia anat acompanyat de la cap de gabinet".

Ribó ha contestat inicialment que "no" i ha afegit que "hi ha viatges que hi vaig amb l'adjunta d'infants, hi ha viatges que hi vaig amb un assessor o assessora... en els viatges que vaig com a Institut Internacional de l'Ombudsman (IIO) hi va la cap de secretariat de IIO d'Europa que està a Barcelona, però depèn de quin tipus de viatge sigui".

Tanmateix, resulta que l'esmentada Judith Macaya és, segons el currículum que hi ha al web de la pròpia institució la cap del secretariat d'aquest institut internacional de síndics de tot el món. El periodista li ha reformulat llavors la pregunta: "si em permet li faré una pregunta més personal". Ribó ha començat la seva roda de premsa afirmant que volia "posar-se completament a disposició per a qualsevol pregunta".

- "Pot preguntar el que vulgui", ha contestat Ribó.

- "Li agraeixo molt perquè és una pregunta difícil".

- "No sé si té una relació sentimental amb la seva cap de gabinet. Com es pot imaginar la seva vida personal no m'interessa, el que m'interessaria saber és si aquesta senyora ha fet carrera dintre de la institució per la seva relació sentimental".

- "Li demanaria una mínima deontologia professional", ha replicat el Síndic.

- "No, no m'ha respost".

- "Li demanaria una MÍNIMA deontologia professional", ha emfatitzat Ribó.

- "Li tornaré a repetir la pregunta".

- "Pot repetir la pregunta les vegades que li sembli. Cada vegada s'enfonsarà més amb la manca de deontologia professional".

- "El que voldria saber és si aquesta senyora ha fet carrera dins la institució -de fet és la seva mà dreta- és per aquesta relació o per mèrits propis?"

- "Li agrairia que es llegís la llei del Síndic, si vol tornar a aquesta casa a fer qualsevol pregunta. La llei diu explícitament que l'adjunt general, per primera vegada té totes les competències del Síndic si aquest li delega. Li ho dic fins i tot amb afecció: faci-s'ho mirar".

Judit Macaya, de 34 anys (Reus, 1978), que era a la sala però no ha donat la seva versió dels fets, va arribar a la institució com a tècnica d'estudis el 2004. Ribó la va ascendir a assessora el 2009 i d'uns mesos ençà és directora de gabinet: coordina les relacions institucionals i és responsable també d'estudis, informes i de premsa.

La Junta Europea de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IIO) també la va nomenar el novembre de 2009 -a proposta de Ribó-, cap de la Secretaria General de l'oficina europea de l'IIO. Llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona (UB) i diplomada en Treball Social per la Universitat Rovira i Virgili. Va començar la seva activitat professional a la UB fent tasques de suport a la docència i d'administració.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#49 donde metas la...., barcelona, 08/06/2012 - 14:04

home per una qüestió de trasparència especialment en aquest lloc que es la sindicatura que avoga per la justícia i no hauria d'estar liat amb cap dona de la seva feina més sent el màxim càrrec per evitar sospites. Un dels 2 hauria de deixar la feina.

#48 aburrido, sagunto, 07/06/2012 - 14:29

Lo más parecido a un español de derechas es un catalán de izquierdas.

#47 nedland69, Girona, 07/06/2012 - 14:04

Aixi que la seva cap de gabinet es la seva companya sentimental i que a mes feien els viatges junts,be això ja es de jutjat de guàrdia i aquest senyor es el que ha d´impartir justicia social i moralitat,si això ho haguès fet algú d´un partit de dretes nacionalista en Ribó ja estaria treient fum

#46 Poca feina, bcn, 07/06/2012 - 13:17

Que més dona si carden o no? Fan bé la feina?
Els viatges són per feina o són com els del de Marbella?
Deixeu-se de punyetes, em fa molt més repelus Bankia que els afers sentimentals del Sindic.
Al cap i a la fi mai li han fet cas del que diu que es fa malament.

#46.1 Joe, Lleida, 07/06/2012 - 16:59

No fan bé la feina, hi a molta gent perden el pis pel canibalisme de la caixa, es a dir, per tu si aquest payo promociona a la seva companya estil cacique aldalus no passa res?

#45 FERRAN, BARCELONA, 07/06/2012 - 10:19

Ell en té 67,Xavier. A l'hora de triar amiguetes, esquerres i dretes no s'hi diferencies gaire. I el mateix diria de les noies a l'hora de voler "promocionar-se". O potser ella se l'estima pef fet d'haver estat a la lluita antifranquista?