Societat · 15 de Febrer de 2012. 19:31h.

Factures inflades a l'ACM

Un exalt càrrec carregava serveis 16 vegades per sobre del seu cost, segons 'El País'

Factures inflades a l'ACM

Matas, a la dreta, en una foto d'arxiu

El coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Matas, hauria facturat durant vuit anys a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) serveis per un preu que superava fins a 16 vegades el seu cost real, segons el diari El País.

Parés i Solé, SL, l'empresa de Matas, va facturar mensualment durant més de tres anys xifres properes als 8.000 euros, per uns resums de premsa, quan el cost real del servei superava lleugerament els 500 euros, segons ha indicat el rotatiu de Prisa.

Aquestes mateixes fonts han assenyalat que l'empresa del coordinador general facturava a l'ACM uns 150.000 euros anuals "per conceptes inconcrets i mitjançant la simple intermediació amb proveïdors de l'entitat, amb l'objectiu de vendre a l'ACM el treball com si fos propi". En aquest sentit, ha afegit que "l'habitual era que Parés i Solé només aparegués en les factures, mai en els treballs que, teòricament, duia a terme".

Tanmateix, en factures o documents adreçats a Parés i Solé hi figura l'adreça de l'ACM. Això és així, segons el diari, perquè Matas va aprofitar el despatx oficial per realitzar gestions de la seva empresa. En aquest sentit, El País ha assegurat, per exemple, que una correduria d'assegurances, que va signar un conveni amb l'ACM, i que també s'encarregava d'assegurances particulars de Matas, va notificar l'alt càrrec que passaven a cobrar uns rebuts del seu cotxe en una carta adreçada a Parés i Solé, SL a l'adreça de l'ACM.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Ramon, Vic, 16/02/2012 - 16:47

Tocar un peix una mica grosset de CIU i de la plana de Vic, graner de vots en eleccions, és pitjor que tocar l'Esglèsia. Si hagués passat en temps del Sr. Montilla ......per la Vanguardia encara no hi ha ni noticia.

#7.1 Gerard, Barna, 17/02/2012 - 09:14

No n'hi ha per tant tu. La culpa és dels "sociates" i de l'esquerra en general, que viuen en el passat i no comprenen les necessitats dels nous temps. Endavant amb l'austeritat feta a mida!

#7.2 Ramon Febrer , Vic, 17/02/2012 - 18:21

Gerard, et comento que el sr. Matas és President de Convergència d'Osona i la Diputació està ara en mans de CiU, o sigui que no crec que sigui un tema de l'esquerra.

#6 Ramon, Centelles, 16/02/2012 - 04:58

Com voleu que el Salvador Esteve, president de la Diputacio li accepti la dimissió si ell era el president de l'ACM i el Matas el seu segon quan passa tot això que diu el País.?

#5 Ramon, Barcelona, 15/02/2012 - 22:30

Curiós, com a mínim, que en cap moment de la notícia no es digui que Josep Maria Matas, i el paio que "no li ha acceptat la dimissió", Salvador Esteve, són, tots dos, membres molt destacats de CiU.

#4 Ernest, Barcelona, 15/02/2012 - 20:58

Al Matas no li passarà res. De moment, el Salvador Esteve no ha acceptat la seva dimissió. No m'estranya, tots aquests anys treballant junts a l'ACM i el senyor Esteve no en tenia ni idea, no? Igual que l'Infanta Cristina.

#3 Justícia, Ja!!, 15/02/2012 - 20:05

Si la informació és certa i es demostra, m'hi jugo el coll que aquest Sr. estarà 25 anys a la garjola. Si alguna cosa bona té aquest país és que qui la fa la paga, i en casos passats ja s'ha demostrat.