Publicitat
Societat · 1 de Gener de 2014. 14:37h.

Falsos vigilants de seguretat feien de porters de discoteca

Quatre locals eren d'un mateix propietari

Els Mossos d’Esquadra han imputat cinco falsos vigilants de seguretat privada que estaven realitzant tasques de control als accessos de cinc clubs nocturns de la capital catalana. Entre els imputats, es troba la persona que s’encarregava de gestionar la documentació manipulada per fer els contractes de treball a nom d’una empresa que constava al registre mercantil però que havia tancat feia uns mesos.
 
Arran d'una inspecció a un establiment dedicat a oferir serveis sexuals, els Mossos d’Esquadra van constatar que en diversos locals hi havia vigilants de seguretat que no tenien la titulació per exercir aquesta feina. Tot i així, anaven uniformats amb el nom d'una empresa, legalment constituïda, a la qual no pertanyien. Tots ells portaven distintius de seguretat autèntics, defensa i manilles.
 
Quatre d’aquests locals corresponien a dues empreses amb un mateix propietari i el cinquè local era d’una altra persona. Fruit de la investigació policial es va constatar que arran de les darreres inspeccions realitzades per efectius d’aquesta unitat s'havia denunciat als locals per no disposar de vigilants de seguretat privada, tal i com obliga el reglament d'espectacles públics i activitats recreatives del Decret 112/2010.

Aquest fet va comportar que aquests locals activessin aquests servei i ho fessin a través d’una empresa que ha resultat estar al registre mercantil però que havia deixat de funcionar feia uns mesos. L’objectiu era acomplir la normativa d’espectacles públics i activitats recreatives que exigeix la presència de com a mínim un vigilant de seguretat per aforaments autoritzats de menys de 50 persones en establiments dedicats a aquesta activitat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 El mico de l'anís, Badalona, 01/01/2014 - 20:34

I ara se'n adonen? Hi ha falsos vigilants de seguretat per tot arreu. Són tots aquells que vesteixen un uniforme de vigilant i no porten la placa distintiu oval blanca. I els qui tenen més pirates són les grans companyies de seguretat, i fins i tot els destinen a dependències oficials.