Publicitat
Societat · 7 d'Agost de 2020. 10:24h.

Falta d'autocrítica de l'independentisme

L'historiador Joaquim Coll reclama que "demanin perdó pel mal que van infligir i que es comprometin a no saltar-se el marc democràtic"

Falta d'autocrítica de l'independentisme

L'historiador i exvicepresident de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll, ha instat els dirigents independentistes presos a demanar perdó i, en un article a El Periódico, els hi ha reclamat que "facin autocrítica".

"Per a molts catalans que no sentim ni alegria ni pena per la seva situació, el que trobem a faltar de veritat és que facin autocrítica, demanin d’una vegada perdó pel mal que van infligir i que, en comptes d’amenaçar de tornar-ho a fer, es comprometin a no saltar-se el marc democràtic"; ha exposat Coll.

També admet que “la solució no és que compleixin molts anys de presó, perquè això no solucionarà el problema”, però veu “arbitrari que els concedeixin tan aviat beneficis penitenciaris inimaginables per a altres presos”.

A més, destaca que “és difícil creure que siguin demòcrates i dialogants mentre continuïn ignorant la resta dels catalans i especulant amb un altre referèndum il·legal”. Joaquim Coll recorda que "des del Govern català i el Parlament van voler abolir la Constitució, l’Estatut i van pretendre imposar una secessió unilateral".

Finalment, destaca que "És cert que hi havia molt de farol i incoherències en tot el que van fer", però creu que "van abusar del seu poder i van posar la societat catalana al límit de la tensió". "No es van comportar com a demòcrates ni polítics dialogants, sinò que van menysprear l’oposició, que tenia més suport popular que ells", conclou.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Miquel, Bcn, 07/08/2020 - 13:05

Coll és una de les persones amb millors principis i més valor a Catalunya. Els partits polítics li haurien de fer ofertes per anar a les seves llistes. És el Churchill de la política catalana.

#6 Lobisome, BCN, 07/08/2020 - 12:43

Estoy por desgracia convencido de que la única posibilidad de hacer autocrítica en serio desde el secesionismo es que haya muertos... y esa es la posibilidad más "optimista", que vean sangre y reculen; pero existe la otra vía, la de que vean sangre y se radicalicen ya hasta el paroxismo, tipo el octubre revolucionario del 34. Ya veremos.

#6.1 Lobisome, BCN, 07/08/2020 - 13:26

Hay algo fundamental que creo que no se entiende lo suficientemente bien; los Torra, Puigdemont, Junqueras, etc, no solo tienen una ideología política, tienen una MISIÓN, se sienten los ELEGIDOS; eso los hace radicalmente diferentes de los políticos al uso. Ya no están haciendo solamente política, lo que hacen es TAMBIÉN otra cosa.

#6.2 Antifa, País petit, 08/08/2020 - 16:16

Hay algo que seguis negando a admitir y és que es parte de la ciutadania la que empuja a Los políticos. Ellos jamas tiraron del tren, subieron a un tren que ya estaba en marcha, por lo cual Coll esta pidiendo a una parte importante de los catalanes que poden perdon por su ideologia

#5 Peras al olmo, Barcelona, 07/08/2020 - 12:15

Es de savis rectificar, però la saviesa no és ni de bon tros una de les qualitats d'aquests pseudodemòcrates ni de la tropa d'abduits que van en sentit contrari dels interessos de Catalunya

#4 Pepe, Alacant, 07/08/2020 - 12:08

En el marco legal español, es imposible instaurar una república catalana, quien la quiera, debe hacerlo ilegalmente. La crítica es que sabiendo que tanto legal, o ilegalmente no podían, no deberían haber engañado a la gente, prometiendo que sí podían (y todavía lo hacen), provocando así un desastre sin paliativos.

#3 Jos, VNG (Ghost Republic), 07/08/2020 - 11:51

Joaquim Coll és de les poques firmes que encara es poden llegir a El Periódico.
I Ramón de España a la part de cultura...I em sembla que ja està.