Publicitat
Societat · 11 de Juny de 2019. 22:37h.

Farts d'okupes a Coma-ruga

Ocupacions davant una escola i una llar d’infants

Farts d'okupes a Coma-ruga

Diversos veïns del barri de la Creu de Coma-ruga, al Vendrell (Baix Penedès), han arribat al límit de la seva paciència, després d’anys de viure al costat d’un complex de cases abandonat on hi ha diverses ocupacions conflictives. Els veïns han fet diverses protestes els últims dies per denunciar la situació “d’inseguretat” i “insalubritat” que pateixen.

“És una situació que patim des de fa més de deu anys quan, amb l’arribada de la crisi econòmica, el complex no es va acabar i va quedar abandonat i van començar les primeres ocupacions”, explica Ferran Jordà, veí de la zona. Són un total de 26 cases aparellades, que estan situades, a més a més, just davant d’una escola i una llar d’infants.

Amb els anys, la situació s’ha anat agreujant, i les ocupacions s’han anat tornant més conflictives. Els veïns denuncien baralles, incendis periòdics, acumulació de brutícia i danys al mobiliari de la zona. En diverses ocasions han intentat punxar la llum de la via pública. Els Bombers també han hagut de fer acte de presència per apagar focs a l’interior dels habitatges. Els veïns calculen que ara mateix hi podria haver “20 o 30 persones”.

22597-5.jpg

La situació també és delicada per les famílies que porten els seus fills als centres educatius que hi ha al davant, l’escola Pla de Mar i la llar d’infants El Trenet. Lamenten que no tenen seguretat per deixar-los anar sols cap al col·legi i que aquests han de contemplar escenes gens apropiades per nens de la seva edat.

Des de l’Ajuntament del Vendrell expliquen que el complex ha anat passant de mans des de l’any 2014, i que esperen que una entitat bancària faci efectiva la propietat aviat per poder actuar. Però els veïns tenen els seus dubtes que això acabi passant. A més a més, se senten desemparats i exposats. Fa uns dies, diversos cotxes que estaven aparcats al carrer van aparèixer amb danys i temen que pot haver estat perquè algú va avisar la policia quan intentaven punxar la llum.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pere, TGN, 13/06/2019 - 12:31

>No entiendo que propones Pepe, que los vecinos se enfrenten a los okupas?

#1 pepe, andorra, 12/06/2019 - 13:53

Y en lugar de esperar q otros solucionen vuestros problemas? ¿Pq no lo los solucionais vosotros mismos? No comprendo como esta sociedad esta tan atontada q para todo espera q alguien venga y le solucione el problema. Para mi q le echan algo al agua o al pollo, pq si no, no comprendo tanto infantilismo y tanto espera q otro te solucione la papeleta.