Publicitat

Un mosso fereix el seu company en disparar contra un senglar

Ferit de bala

Ferida de bala del mosso

La persecució d’un senglar en ple nucli urbà de Barcelona, ahir a la matinada, s'ha saldat amb un agent dels Mossos d’Esquadra ferit pel tret d’un company que tractava d’abatre l’animal. L'agent ferit ha estat traslladat a l'Hospital Clínic i no corre perill.

La policia catalana ha rebut un avís cap a les quatre de la matinada que un senglar es passejava per les Corts. Dos agents l'han localitzat més avall, a la confluència dels carrers de Numància, Tarragona i l’avinguda Josep Tarradellas, al límit de Sants-Montjuïc amb l’Eixample. 

En acostar-se al porc salvatge, l’animal s'ha mostrat molt agressiu i ha intentat atacar-los, raó per la qual un dels mossos ha tret la pistola i l'hi ha disparat. La bala ha ferit lleument el seu company en una cama, com es pot veure en una de les tres imatges a les que ha tingut accés e-notícies.

Posteriorment, el senglar ha fugit cap a la Diagonal i finalment ha estat abatut per altres agents del mateix cos policial al carrer de Ganduxer, pocs metres per sobre de l’avinguda, ja al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Els Mossos d’Esquadra han obert un expedient intern per aclarir el que va passar, tot i que els indicis apunten que el projectil va rebotar.

Tot i que les administracions asseguren que el fenomen està controlat, habitants de les zones pròximes a la serra afirmen que cada cop hi ha més exemplars que s’endinsen en àrees densament habitades a qualsevol hora a la recerca de menjar, moltes vegades subministrat pels veïns.

Les últimes dades oficials sobre la població de senglars a Collserola corresponen a la temporada 2011-2012, quan es van detectar 762 exemplars. El 2005 se’n van censar 580, però els anys següents el nombre va créixer ràpidament. En el control del 2009-2010 se’n van comptabilitzar 889, cosa que va fer que s’intensifiquessin les batudes per evitar-ne la sobrepoblació.

Senglar abatut

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#23 Josep, CARDEDEU, 05/04/2013 - 17:22

Si ja una Guerra a Catalunya mandaren la defensimn ELS CAÇADORS Com els agrada tan LA SANG Els agrada tan mata animals . N o els importara pas mata persones avegades jas es matan entre els mes de una vegada un Caçador mata unaltra he Mandaren a la Policia els encanta disparar a els

#21 Kropotkin, Vic, 05/04/2013 - 11:56

Esperemos que no haya nunca una guerra en Cataluña...

#20 Josép Pagès Canaleta , CARDEDEU, 05/04/2013 - 10:22

18) Tauro tu si deus ser un PIXAPINS no es diu Jabali en Català si no PORC SENGLAR i podien agafarlo viu i portar-lo al Bocs he com esfa amb altres animals EL Podien adormir no matarlo he JA Alternetibes a matar a un animal Lo ques més facil matar al pobre animal que no a fet res

#19 punisher, ponent, 05/04/2013 - 07:48

Que comenteu vosaltres pixapins? si no heu sortit de la ronda de dalt o de cal fanga? au neu a criticar a les vostres mares, que es molt facil criticar als mossos des del sofar de casa vostra!!!

#18 tauro, lleida, 05/04/2013 - 07:42

Ja estan els pixapins comentant la jugada, però si no sabeu ni com és un jabali,surtiu de la ronda de dalt, listillos!!!