Societat · 8 de Març de 2017. 14:33h.

"Ferrovial passava diners a CDC"

Gemma Montull també admet les "factures convergents"

"Ferrovial passava diners a CDC"

Document mostrat per Fiscalia

L'exdirectora financera del Palau, Gemma Montull, en la seva declaració davant el fiscal, ha confirmat que Ferrovial pagava comissions a Convergència. "Ferrovial passava diners a CDC. Però no sé per què", ha dit Montull, que ha hagut de parar en diverses ocasions la seva declaració producte de l'emoció.

"El meu pare m’ordenava fer els quadres i vaig saber que el Palau lliurava diners a CDC", ha explicat, tot i assegurar que "no sabia que els diners que anaven a CDC eren comissions per obra pública", versió que el fiscal ha posat en dubte. Aquest ha mostrat un quadre de pagaments en els quals apareix "pagaments a Daniel", que Gemma Montull ha confirmat que es tractava de l'extresorer de CDC, Daniel Osácar.

Gemma Montull ha afirmat que "mai em van donar els noms de les persones que s'encarregaven dels pagaments". En aquest sentit ha reconegut que "el patrocini real de Ferrovial era molt inferior al que pagaven". Igualment ha apuntat que "formava part d'una dinàmica normal".

També ha admès que es van confeccionar factures falses per justificar les retirades d'efectiu. "Els diners de Ferrovial a CDC es tramitaven a través d'aquestes factures", ha recordat. El fiscal ha mostrat un document del Palau amb el nom de "factures convergents".

"Malgrat que tenia el càrrec de directora financera meva capacitat de decisió era nul·la", ha al·legat, a més d'assenyalar que "Fèlix Millet ho controlava absolutament tot". "Jo no tenia accés a la documentació de les obres privades en els domicilis", ha manifestat.

Igualment ha reconegut que "no em consta" que tant Millet com el seu pare "tinguessin dret a cobrar incentius". "Certes irregularitats les va cometre el meu pare", ha admès entre llàgrimes. Montull ha explicat que tots dos "consideraven que es mereixien" aquests diners. m.jpg

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Sandro, Girona, 09/03/2017 - 12:12

La pregunta es tan los de Ferrovial? porque también tendrán que dar explicaciones?

#4 Juvenal, Upper Gratallops, 08/03/2017 - 16:37

Montull ha explicat que tots dos "consideraven que es mereixien" aquests diners.--- Ole ole i ole! I així tot...

#3 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 08/03/2017 - 16:01

Cobrar sin saber, si fuera deporte olímpico, seríamos potencia mundial

#2 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 08/03/2017 - 15:45

Pel motiu que sigui, posar noms i detalls a tot aixó que "ja es coneixía" no em povoca cap sorpresa, pero si molta vergonya. "El govern dels millors..."

#1 ., ., 08/03/2017 - 15:00

¿Ferrovial no es quièn contratò a Roger Junqueras,e un ascenso meteòrico?Gerente Administraciones Locales,dice Linkedin