Publicitat
Societat · 14 de Juliol de 2020. 23:08h.

Ferrovial salva la cara al Govern

L'empresa destina 200 persones per rastrejar casos de coronavirus

Ferrovial salva la cara al Govern

Reunió del Consell Executiu (foto: Govern)

Ferrovial continua sent l'empresa encarregada de rastrejar els contactes de les persones contagiades pel Covid-19, encara que el Govern vol “trobar un altre mecanisme” per fer aquesta tasca i prescindir dels serveis de l'empresa.

“La voluntat del Govern és resoldre aquest contracte i trobar un altre mecanisme que pugui dur a terme aquest seguiment i aquesta tasca de rastreig, però en el mentrestant això no està solucionat, l'empresa està prestant el servei i està fent tot el rastreig telefònic amb els 200 efectius que tenen”, ha explicat la portaveu de l'Executiu català, Meritxell Budó, a preguntes d'e-notícies.

El Departament de Salut va adjudicar sense concurs públic el rastreig i seguiment de positius de coronavirus a Ferroser -una filial de Ferrovial- per un import de 17 milions d'euros. Aquesta adjudicació es va fer per la via d'urgència i va provocar el malestar entre els professionals sanitaris.

La consellera Alba Vergés va assenyalar el 9 de juny que “estic disposada a replantejar el contracte amb la filial de Ferrovial”. El Govern, però, encara no ho ha rescindit ni tampoc ha volgut xifrar quina seria la indemnització que hauria de pagar a l'empresa per incompliment de contracte.

“La rescisió del contracte amb Ferrovial i si hi ha d’haver un retorn dependrà de les figures jurídiques que es facin servir. Un cop s’hagi tancat aquest procediment, i seguint sempre el que marca la normativa de contractació doncs veurem si existeix el dret o no a indemnització”, va assenyalar el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, a principis de juny.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ojotuerto, Calafell.tab, 15/07/2020 - 21:51

Hemos pasado del Hermanísimo al Germanísin..... Jajajajajajaja. De Nicolás a Roger....jajajajaja

#2 Petete, Blanes, 15/07/2020 - 08:26

Donde deberían haber 10 rastreadores hay con suerte uno y eso que llevamos 5 meses de pandemia y 200 avisos de rebrotes. No han aprendido nada porque se dedican las 24 h. a sus jueguecitos politicos en vez de a gestionar el país.

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/07/2020 - 00:00

Guardiola: Si ens aixequem ben d'hora, ben d´hora som un país imparable

"La Guardia Civil registra una empresa de la Generalitat por desvío de fondos en el deporte. El juez investiga si parte del dinero público se destinó a actos vinculados al procés"

elperiodico.com 14-7-20


No se jo si se´ls hi estan acabant les ganes de matinar ta