Publicitat
Societat · 30 de Setembre de 2013. 13:52h.

Fills d'espanyols que van emigrar a Catalunya aposten per la "ruptura"

Militants del PSC, ICV, ERC, CDC i la CUP asseguren que "hem de marxar" d'Espanya

Fills d'espanyols que van emigrar a Catalunya aposten per la "ruptura"

Imatge de l'article

Fills i néts de persones que van arribar a Catalunya de d'altres parts d'Espanya han signat un article conjunt publicat a El Periódico, en el qual aposten per la "ruptura".

Sis militants del PSC, ICV, ERC, CDC i la CUP asseguren que van participar a la Via Catalana i que igual que van fer els seus familiars ja fa uns anys per trobar una vida millor "hem de marxar" d'Espanya.

"Els nostres avis i àvies, per motius diferents, van arribar a Catalunya, ja sigui escapant de la guerra, escapant de la misèria o de la falta d'oportunitats del seu lloc d'origen, diferents en cada cas", expliquen.

"¿Quan aquest enorme risc vital es torna assumible i, fins i tot, preferible abans que deixar que tot continuï igual de frustrant? Segur que no hi va haver temps ni espai per a tanta reflexió. Va ser tot molt més pràctic: aquí no hi ha res per fer, hem de marxar", diuen.

També manifesten que ara "el projecte nacional català ha de contenir l'experiència diversa de persones que formem part del país i de la societat catalana, des d'orígens i llengües diferents, i que hem anat convergint en un projecte que abraça una clara i ambiciosa finalitat: construir un Estat".

"És ara i avui quan nosaltres, fills i filles, nétes i néts d'aquelles persones que van venir buscant noves oportunitats -afegeixen- hem de prendre les decisions que marcaran les nostres vides, però, sobretot, les dels nostres fills i de generacions futures".

"I és per ells que volem un futur de llibertat, igualtat, justícia social i benestar econòmic. Per això optem per continuar en la línia de ruptura que moltes àvies i avis van iniciar quan van emprendre el rumb cap a Catalunya", consideren.

Els signants asseguren d'altra banda que Espanya és "un Estat tancat en si mateix, deficitari democràticament i econòmicament insostenible".

"La Via Catalana ha estat una proposta participativa que ha omplert d'esperança el procés que estem vivint cap a un referèndum d'autodeterminació", asseguren abans de dir que "molts han de tenir la valentia de reconèixer l'avanç que la mobilització ha significat".

Destaquen que els seus avis "van emigrar a Catalunya i, contra tot pronòstic, hi van construir el seu futur dignament, van tirar endavant. En podem donar fe".

"Nosaltres, com a descendents que en som, d'alguna manera tenim l'oportunitat de tornar-ho a fer. La nostra participació en la via ha estat un pas, ni el primer ni l'últim. S'ha d'anar marcant i assumint reptes des del consens, i sumant més gent per exercir la democràcia. Però sense renúncies", conclouen.

Publicitat
Publicitat

125 Comentaris

Publicitat
#78 BEJOTA, BCN, 01/10/2013 - 18:11

I MOLTS CATALÁNS DE TOTA LA VIDA COME EL DR. ALEIX VIDAL-QUADRAS ,NO.

#78.1 Pope, BCN, 01/10/2013 - 20:42

Alejo Vidal-Quadras, pertany a una familia de l'alta burgesia catalana i per tant,no es pot utilitzar com exemple dels fills o nets d'unes families que van venir a Catalunya per guanyarse la vida. Són aquests els que millor poden entendre el desig dels catalans de fugir d´un Estat paràsit .

#77 Pas enrera, Girona, 01/10/2013 - 10:30

Flipo amb els indepes. ¡Són els únics catalans, o no, que segreguen per origen, llengua, o religió!

#77.1 Pope, BCN, 01/10/2013 - 20:19

DEMAGOG I FALSARI.

#76 Benet, Barcelona, 01/10/2013 - 09:47

I no només fills. Tota la meva família és nascuda a Andalusia i tots volen la independència.

Potser perquè precisament veuen els greuges comparatius cada cop que anem "al pueblo" a visitar els parents que hi tenim.

#76.1 Oi?, BCN, 01/10/2013 - 10:31

Quins greuges exactament?
Potser haurien de demanar explicacions a la Gene, que, per exemple, poden retallar en viatjets de Mas que no serveixen per res, prefereix retalla en residències d'avis.

#76.2 ambaixadorCAT, Figueres, 01/10/2013 - 17:16

Benet, conec molta gent com tu. Absolutament tots diuen el mateix.
Per a "oi?": abans de dir burrades, perquè no et mires els números per poder opinar amb coneixement?

#75 ccc, bcn, 01/10/2013 - 07:17

obviament, és una opinió respectable i no cada ascú té els seus motius, però jo crec q s'equivoquen i en realitt la secessió portarà pitjors condicions de vida als seus fills. La meva opinió també és respectable, oviament.

#75.1 ambaixadorCAT, Figueres, 01/10/2013 - 17:18

obviament que és respectable la teva opinió, sobretot si la formules educadament. No obstant, el valor d'una opinió recau en les dades que l'avalen, i totes les dades apunten a que la secessió portarà millors condicions de vida als seus fills.

#74 ccc, bcn, 01/10/2013 - 07:06

impresionant aquesta foto dels nens uniformats desfilant cap a la llum al final del tunel. I aquesta llum és la sortida de la foscor o la llum blanca que veuen els q estàn apunt de morir?

#74.1 Kefes, Sitges, 01/10/2013 - 16:24

Es Photoshop.

#74.2 Pope, BCN, 01/10/2013 - 20:51

Això, mort, foscor, violència. . .i tot per volguer exercir un dret democràtic. Les urnes decidiran democràticament el nostre futur més enllà que el etern discurs de la por.