Societat · 7 de Maig de 2021. 14:42h.

Fiscalia demana nou anys de presó per a l'expresident Pujol

Per associació il·lícita i blanqueig de capitals

Fiscalia demana nou anys de presó per a l'expresident Pujol

La Fiscalia Anticorrupció demana 9 anys de presó per a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol pels delictes de blanqueig de capital i associació il·lícita. La petició de la Fiscalia també és de penes de presó per als set fills, acusats de diversos delictes, com organització criminal, associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte contra Hisenda o falsedat documental.

Segons la Fiscalia, l'expresident "va aprofitar la seva posició política per teixir una xarxa de clientelisme acord amb la qual el mateix Pujol Soley i determinats empresaris afins" a Convergència "es repartien els quantiosos beneficis procedents de concursos públics la resolució dels quals depenia de les diferents administracions catalanes sota el control de CDC".

L'Audiència Nacional va confirmar el 20 d'abril el processament de l'expresident Jordi Pujol, de la seva dona Marta Ferrusola i els seus fills, a qui acusava d'organització criminal o bé d'associació il·lícita, a més de blanqueig de capitals, delicte contra la hisenda pública i falsedat documental. La Fiscalia, doncs, es decanta per associació il·lícita i no per organització criminal, que hauria comportat peticions de pena superiors.

Per al fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, reclama 29 anys de presó, als quals afegeix els delictes de falsificació en document mercantil, cinc delictes contra la Hisenda Pública i un altre de frustració de l'execució. Per a la seva exdona, Mercè Gironés, es demana 17 anys de presó per presumptament participar en diversos dels delictes.

Per a la resta dels fills, Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta Pujol Ferrusola reclama vuit anys de presó, excepte per a Josep que demana 14 anys de presó. A més, fixa una multa pel delicte de blanqueig de capitals de 38,7 milions d'euros, als quals cal sumar altres quantitats en altres monedes.

Marta Ferrusola, per la seva banda, no serà jutjada. L'Audiència Nacional ha arxivat la causa contra ella per "motius de salut". Segons la interlocutòria, el jutge -després d'haver ordenat un examen mèdic- atén la petició de la defensa, on s'aportava documentació mèdica que demostra que Ferrusola pateix demència.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Vigatano, Vic, 08/05/2021 - 08:52

Yo solo quiero saber donde está el Pedo!!!! Plorant en un racó? Aprenent català?
A ver, lo de honkeres no està malament, pero interesa más lo otro!

#18 Antifa, L'h, 08/05/2021 - 01:04

Ni él ni su mujer van a entrar nunca en prisión, esperemos que el primogènito sí. Que devuelvan el dinero. El único Consuelo es que el orgullo de Pujol ha quedado por los suelos, y su legado siempre quedarà en una absoluta oscuridad. Mejor parece que acabará su socio el cazaelefantes al que se les perdonan todas sus golferias y se las seguimos pa

#17 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 08/05/2021 - 00:29

I ara, en el seu ocaso vital, tirarà de la manta o no? De perdidos al río, no?

#16 Charly, Barcelona, 07/05/2021 - 23:21

Cualquier excusa es buena para seguir oprimiendo a Cataluña.

#15 Marcial Heredia, el dinelo es del todoasién, 07/05/2021 - 20:32

Donde está el chinito de la familia, ya no está la foto! el niño no pudo ver nada, déjenlo.