Publicitat
Societat · 19 d'Agost de 2010. 14:10h.

Fiscalia insta a prohibir l'homenatge a Laura Riera

El fiscal argumenta que aquest acte té com a finalitat l'"adulació pública" d'aquesta col·laboradora d'ETA

Fiscalia insta a prohibir l'homenatge a Laura Riera

Un cartell de solidaritat amb Laura Riera

La fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat al jutge Pablo Ruz que prohibeixi l'homenatge a una col·laboradora d'ETA previst per dissabte a Barcelona durant les festes alternatives de Gràcia. El fiscal argumenta que aquest acte té com a finalitat adular aquesta col·laboradora d'ETA, Laura Riera, i afegeix que suposa un menyspreu i humiliació a les víctimes del terrorisme. Riera ha complert una condemna de 9 anys de presó per facilitar informació a ETA, com la d'un regidor del PP de Viladecavalls que va ser assassinat. Amb la petició del ministeri públic, el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha de decidir ara si prohibeix l'acte.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va obrir diligències dilluns per investigar l'homenatge a la col·laboradora d'ETA Laura Riera i saber si podria ser constitutiu d'un delicte d'enaltiment del terrorisme. L'Audiència Nacional va sol·licitar informes a la Policia Nacional, a la Guàrdia Civil i als Mossos d'Esquadra sobre els organitzadors de la convocatòria.

Ara, el magistrat ja té sobre la taula l'escrit de la fiscalia, que després d'estudiar els informes remesos per les diferents forces de seguretat considera que l'acte només pretén l'"adulació pública" de Laura Riera, col·laboradora d'ETA que en els pròxims dies podria sortir de la presó i que va facilitar informació a ETA sobre possibles objectius.

L'escrit afegeix que els organitzadors consideren Riera una "presa política" i que, per tant, estan humiliant i menyspreant les víctimes del terrorisme. Així, considera que l'acte podria ser un delicte d'enaltiment del terrorisme.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Iceman, Barcelona, 20/08/2010 - 10:00

A Espanya no en tenim de presos polítics. Ningú no está a la garjola per les seves idees polítiques. Hi son per delictes o crims.

#2 Pepito, L'Hospitalet de Llobregat, 20/08/2010 - 07:45

En el meu cap no hi ha lloc per entendre com es pot fer un homenatge a una "tiparraca" que ha col·laborat amb banda armada. Espero que es suspengui.

#1 Cada vez..., lo tengo más claro, 19/08/2010 - 19:21

La Justicia de España es lo único que garantiza la democracia (defendida de forma coherente y pacífica)... Serà por eso que se la querían cargar con el Estatut?