Publicitat
Societat · 29 de Juliol de 2013. 11:02h.

Foment del Treball es desmarca de la 'transició nacional'

Gay de Montellà no vol entrar en un "totum revolutotum que no ens aporta res"

Foment del Treball es desmarca de la 'transició nacional'

Gay de Montella, amb Mas

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, adverteix en una entrevista a El Mundo que "el procés de la independència pot acabar conduint a un cert aïllament, almenys durant els primers anys, i per aquest possible aïllament has de tenir un matalàs de seguretat, una coberta, unes garanties que el sistema funcionarà".

"Si no, la manca de visió de la situació ens desplaçaria de la resta d'economies", adverteix, tot i remarcar que "a Foment, no hi ha cap oposició a una consulta". "Però el que hem de conèixer és el contingut i la direcció de la consulta i, en el cas que es prengui aquest camí o un altre, quines són les conseqüències. No hem d'entrar en un totum revolutum que no ens aporta res", sosté.

En referència a l'absència de la institució en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, afirma que "no recordo ningú alarmat perquè no estiguessin presents entitats com el Cercle d'Economia, la Cambra de Comerç, la Societat Econòmica Barcelonesa, RACC..." .

"Hi ha una especial fixació a Foment, i ho celebro perquè vol dir que som un referent i, justament per això, hem de ser més prudents, no per ganes de distingir-nos", afegeix. També indica que "una independència arrossegaria un finançament del deute -suposem de 200.000 milions, el 20% del deute espanyol-, però hi haurà mercat per a aquest deute?".

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#34 El azote de los necios, Barcelona España, 30/07/2013 - 09:36

La visceralidad se ha adueñado de Cataluña y el seny ya no existe....los independentistas querían fragmentar España, pero lo que están consiguiendo es quebrar social y culturalmente Cataluña....un aplauso endogámicos!!!!!

#33 victor, bcn, 29/07/2013 - 22:58

Rappel no tiene una bola magica que vea mas. Las suposiciones no sirven, los hechos si. Las encuestas son opiniones, solo falta llevarlas a consulta y se vera lo que todos sabemos, la independencia es claramente mayoritaria.

#32 kiko, bcn, 29/07/2013 - 22:40

Patetic el Gay de Montella. Si te un minim de vergonya (no pas per no ser independentista sino per no mostrar-se mes neutre) quan siguem independents hauria d'amagar-se.

#31 oriol, Vic, 29/07/2013 - 20:22

Tranquils, que marxin els empresaris, amb el que aporten el milió d'aturats més els mileuristes, i si Espanya no ens roba, en tenim suficient per pujar les pensions un 10%, que dic, no, un 30%. I xeque-regalo de 10.000 leuros per cada català que no marxi, jo de fet penso deixar la feina i a viure...

#31.1 Xipolleig, Barcelona, 30/07/2013 - 01:43

La millor manera perquè deixin de marxar empresaris és deixar de finançar lobbys que miren pels seus interessos, radicalment allunyats dels dels empresaris i dels treballadors, i queesperen amb delit el sobre o la subvenció.
Així també els compren la opinió, oi que sí Gay ?.

#29 vramoneda, Sentmenat, 29/07/2013 - 19:56

Mes aviat és Catalunya qui es desmarca d'aquesta gent!