Publicitat
Societat · 30 de Setembre de 2013. 10:53h.

Foment lamenta que Mas doni per tancada la via del pacte fiscal

Gay de Montellà creu que "és una bona via per resoldre el tema català"

Foment lamenta que Mas doni per tancada la via del pacte fiscal

Gay de Montellà, amb Mas, en una foto d'arxiu

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, manté que el pacte fiscal és la millor opció per millorar l'encaix de Catalunya dins d'Espanya i lamenta que el president de la Generalitat, Artur Mas, l'hagi donada per tancada. La Junta Directiva de l'entitat va acceptar la setmana passada el document de Rigol, però no entrarà al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha expressat que "si Mas considera que ja hem fet tard pel pacte fiscal, aleshores tenim un problema" i ha afegit que "si Rajoy no s'adona que el pacte fiscal és una bona via per resoldre el tema català, vol dir que no entén res".

Gay de Montellà ha insistit que aquesta fórmula encara és vàlida i és la que millor garanteix l'estabilitat empresarial: "Aquell camí, continuem pensant que té validesa, que podem treballar no restant els sentiments que pugui tenir el poble català, que nosaltres en absolut el voldríem desqualificar, ni el voldríem treure de context, però que en aquest moment donaria molta pau empresarial, per nosaltres seria molt tangible".

De tota manera, Joaquim Gay de Montellà ha admès que Foment no té dades d'inversions que hagin marxat de Catalunya pel procés sobiranista. En tot cas, diu que n'hi poden haver que han quedat en suspens, a l'espera de com evolucioni la situació política: "Dir avui que han marxat inversions o que hi ha un rebuig del producte català, en absolut". 

En el terreny econòmic, el president de Foment assegura que des de l'abril tots els indicadors són positius i avalen l'inici de la recuperació. Gay de Montellà demana al govern espanyol que enllesteixi les reformes pendents, entre les quals ha destacat les de l'administració i la justícia.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 BEJOTA, BCN, 01/10/2013 - 18:36

UN DIA D'AQUEST , EL SR. FAINÉ I LA NISSAN ,DIRÁN EL QUE CAL I LA FESTA AL PATI S'HAURÁ ACABAT.

#10 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 30/09/2013 - 23:57

Com atipa haver d'aguantar a aquets botiflers de Foment. Es que mai donaran el seu suport a Catalunya? Que no s'ha assabentat que el pacte fiscal el Rajoy ens l'ha tancat del tot i la tercera via, només es per anar marejant la perdiu? Independència és el que volem. Tenen 4 xavos i ja van contra tot!

#9 Jordi, Teià, 30/09/2013 - 17:36

Quants any més necessita aquest home per adonar-se que això del "pacte fiscal" és impossible? Perquè jo crec que en portem uns quants... i ens l'han negat per activa i per passiva.

#8 Antonio, Barcelona, 30/09/2013 - 15:48

La cerró Rajoy con un portazo, ¿recuerdan?

Hoy mismo nos han recortado un 25% más. Les damos igual. Ven que nos vamos y ya van en plan de saqueo.

#7 Fomento, ., 30/09/2013 - 12:57

Això vol dir que a Fomento ja li va bé la llei Wert, no? Els amorrats a la mamella del BOE, ja han vist què ha passat a les Balears?