Publicitat
Societat · 9 d'Agost de 2013. 14:08h.

Foment revisarà els límits de velocitat de la xarxa ferroviària

Pastor: "Les víctimes tenen el meu compromís que no descansaré fins que se sàpiga la veritat"

Foment revisarà els límits de velocitat de la xarxa ferroviària

Moment de l'accident

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat una "revisió generalitzada" dels límits de velocitat i els sistemes de seguretat de tota la xarxa ferroviària de l'Estat espanyol després de l'accident ferroviari del passat 24 de juliol a Santiago. 

"Tot, absolutament tot està sotmes a revisió", ha dit la ministra abans de detallar que una de les 19 mesures que engegarà serà posar balises ASFA a les zones on s'hagi de fer una important reducció de la velocitat. Pel que fa als maquinistes, Foment implantarà el sistema de mans lliures a les locomotores i revisarà els requisits per ser-ne.

Pastor ha començat a parlar molt emocionada afirmant que des del descarrilament del tren la prioritat ha estat l'atenció a les víctimes i que per això es va crear l'oficina d'atenció. I ha conclòs: "No descansaré fins a saber tot el que va passar".

Seguidament ha començat a repassar minuciosament els procediments de seguretat actuals i les línies d'actuació que ja estan en marxa per augmentar la seguretat de la xarxa ferroviària espanyola.

Però el discurs de la ministra, d'una hora i quaranta minuts de durada, que havia de servir per aportar més llum a les causes de l'accident de tren de Santiago, no ha aportat nous detalls sobre els fets.

Finalment, ha assegurat que les víctimes de l'accident ferroviari del passat 24 de juliol a Santiago de Compostel tenen el seu "compromís" que no "descansarà fins que se sàpiga la veritat" sobre el sinistre.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Pere, Sabadell, 10/08/2013 - 13:24

Per ser més real, hi falta posar un "diu".

O sigui: Foment DIU que revisarà....

perquè el titular dona a entendre que és segur que ho revisarà i ja sabem que en calent sempre diuen allò que la gent vol sentir, però llavors deixen passar el temps i qui dia passa any empeny.

#3 narcisa, mira que pedirme la ESO, conio, carallo, 09/08/2013 - 21:57

esteee, la capacitat nemotècnica (entre d'altres capacitats, totes bones, creu-t'ho, ruc) dels maquinistes gallecs es quedarà com estava?

#1 narcisa, iaia, no vinguis en tren, 09/08/2013 - 15:18

ah, vol dir que encara hi ha més corbes de 80 qm/h (o de 30) a la Alta Velosidàs Ecscañola?