Publicitat
Societat · 6 de Juny de 2010. 10:10h.

Fonamentalisme islàmic a Catalunya

El 25% de les comunitats musulmanes són de tendència radical

Fonamentalisme islàmic a Catalunya

Una dona amb vel integral a Vic

"L'islam radical, en especial el d'inspiració salafista, viu en els darrers anys una expansió notable", segons informa La Vanguardia. El diari explica que "a partir de comunitats assentades a Catalunya, el salafisme s'està difonent seguint dos eixos diferenciats: un d'ells pel del vall de l'Ebre, l'altre per la costa mediterrània. De les 940 comunitats islàmiques censades a Espanya, les de tendències radicals (entre les quals es situen els salafistes, el moviment tabligh Justícia i Caritat, entre d'altres) representen entre el 18% i el 20%. A Catalunya hi ha 219 comunitats registrades, de les quals el 25% es situen entre moviments extremistes , segons fonts dels serveis d'intel·ligència".

També que "una de les faccions més actives en expansió és el corrent salafista, amb una implantació destacada a Catalunya, des d'on està realitzant un important esforç per difondre la seva interpretació de la religió musulmana. Des de Tarragona, les comunitats salafistes estan estenent la seva influència en una doble direcció. La primera, cap al sud, per Castelló i València. La segona, remuntant la vall de l'Ebre, cap al País Basc ".

El diari també informa, en una altra informació, que "a Lleida hi ha dos mesquites. La més petita està ubicada a prop de la plaça de la Paeria. La majoria dels fidels que van a aquest temple són subsaharians, i el seu imam ja ha fet saber que no té res a objectar al veto del vel integral en els espais municipals. La segona mesquita, la més concorreguda, està al carrer del Nord. Els seus líders són salafistes, un corrent fonamentalista de l'islam que ha guanyat seguidors a Catalunya els últims anys ".

Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 saddik, manresa, 08/06/2010 - 09:47

no existeix ni islam radical ni res lo que veieu era nomes una mena de moda ,o una respos contraria de les vostres reaccions radical amb aquestes opinions esteu viudar oil sobre el petit foc,ni englada ni el pp poden comp seves promes ,el mon es money..

#27 Terraxa, Terrassa, 08/06/2010 - 09:11

Vaja una notícia!!
L'Islam és fonamentalista per definició. És una religió de combat que es va inventar un paio quan el van expulsar d'on vivia i no va parar fins conquerir tot Orient. Llegiu l'Alcorà, és un pamflet total.

#26 sulfuro sulfuro, Barcelona, 08/06/2010 - 08:55

Cada gobierno tiene la emigración que se merece.
A ésto llevan las barreras puestas a los hispanos mucho más fácilmente integrables
Hasta Sistachs prefería parroquias sin pastor a que se cubrieran por curas hispanoamericanos sin catalá

#25 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 07/06/2010 - 17:33

Como no nos tomemos en serio el tema de los emigrantes musulmanes, pasará como en Francia, se crearán guetos donde el Estado no esté presente. Marsella, antes feudo de la izquierda, ahora es el granero de votos de Lepen.

#24 Papitu, Papussia, 07/06/2010 - 13:26

Em preocupa més el fonamentalisme dels nacionalcatolics perque encara van més disfressats, de democrates i ciudadanus.