Publicitat
Societat · 24 d'Abril de 2016. 14:21h.

Forcadell convida la comunitat sikh a construir “el nou país”

La presidenta del Parlament diu que “Catalunya és una terra d'acollida i llibertat”

Forcadell convida la comunitat sikh a construir “el nou país”

Forcadell amb membres de la comunitat Sikh

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha participat a la celebració Baisakhi, una de les festivitats més importants de l’any per a la comunitat sikh, que commemora la fundació el 1699 de la Khalsa.

 

Forcadell, que ha fet el seu parlament sense sabates, ha convidat la comunitat Sikh a construir “el nou país”. “Us convido a què ens ajudeu a construir aquest futur, perquè també és el vostre. Construïm el nou país entre tots, un país més just i millor”, ha manifestat.

 

La presidenta de la cambra catalana ha assegurat que “Catalunya és una terra d'acollida i llibertat, on absolutament tothom és benvingut, parli la llengua que parli, i independentment de les creences que tingui”. “I vosaltres amb la vostra filosofia de compartir, sou un exemple”, ha dit la presidenta de la cambra catalana.

 

El portaveu de la comunitat Sikh a Catalunya, Gagandeep Sing, ha agraït que Forcadell hagi participat en la celebració Baisakhi.“És un honor que vostè sigui aquí. La seva presència ens ha fet molt feliç, gracies pel temps que ens ha dedicat”.

 

Durant el recorregut, realitzat pels carrers del Raval, els membres més joves de la comunitat han fet una demostració de les seves capacitats físiques, a través de simulacres de combat i jocs de foc, que han acompanyat amb càntics i música religiosa. L'element central de la processó, però, ha estat la carrossa ornamentada que portava el llibre sagrat dels sikhs, el Guru Granth Sahib.

 

Durant aquesta celebració, també s’acostuma a repartir menjar a tothom qui ho desitja i es fan demostracions d’arts marcials típiques del Panjab (Índia).

Forcadell amb representants de la comunitat Sikh

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#46 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, EL VALLES ORIENTAL. UN DE SOL NO PAS DOS, 26/04/2016 - 09:43

SRA Forcadell dema dia 27 de Abril es Santa Montserrat ¿ PUJARA VOSTE AL MONASTIR DE MONTSERRAT ? Aveure dema qui sera EL BON POLITIC CATALÀ QUE HONRA A LA NOSTRA ...VERGE DE MONTSERRAT Patrona i Verge dels de Catalunya i els Catalans . Forcadell ¿ Seras dema amb LA MORENETA ? Si o NO

#45 jordi, Barcelona, 26/04/2016 - 07:28

Mare meva quina manera de fer el ridícul aquesta senyora, més baix a no es pot caure. Vinga tothom cap a qui que hi ha puesto, ja veurias quina gràcia li faria a la Forcadell si davant de casa seva li foten una mesquita i s'omble el seu carrer dels "nouvinguts".

#44 sik, Bcn, 25/04/2016 - 20:16

Noticia de hoy, en el pais de procedencia de estos amigos de la señora Forcadell con la que quiere formar el nuevo pais catalan, han matado a machetazos a dos activistas gays¿ De verdad que quieres estos compañeros de viaje? Forca

#43 sid, bcn, 25/04/2016 - 18:03

doncs si els sikh o qualsevol altre col·lectiu inmigrant vol saber quin serà el seu futur q revisin qui és qui a l'administració, els partits polítics, ONGs, empreses, bancs,... sabràn quin és el futur dels seus fills i els seus nets

#42 BEJOTA, BCN, 25/04/2016 - 14:35

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

#42.1 BEJOTA, BCN, 25/04/2016 - 14:36

N.B. EL CONFLICTE CATALÁ ,SRA. FORCADELL, ÉS EL "MATRIARCAT"CAUSA DE FRESTRACIÓ I VIOLENCIA,I NO PAS ESPANYA.