Publicitat
Societat · 15 de Febrer de 2017. 22:00h.

Forcadell posa els 'iaioflautes' com a exemple

La presidenta del Parlament també demana a la premsa que estigui “al servei de la comunitat”

Forcadell posa els 'iaioflautes' com a exemple

Iaioflautes tallant els voltants de Plaça Catalunya, en una imatge d'arxiu

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha afirmat que els 'iaioflautes' són “un exemple de la societat catalana que no es resigna, que es rebel·la contra les injustícies”. Així ho ha dit durant l'acte de lliurament del Premi Solidaritat -que atorga l'Institut de Drets Humans de Catalunya-, on també ha defensat una premsa “al servei de la comunitat”.

“És essencial per a la societat i per al bon funcionament de la democràcia que el periodisme mantingui la seva identitat vinculada al servei de la comunitat”, ha reblat Forcadell, perquè considera necessari que “la ciutadania estigui ben informada”.

El col·lectiu dels 'iaiofluates' ha aprofitat l'acte per criticar les retallades de les administracions, denunciar la corrupció i la “crisi de solidaritat” enveres els refugiats. En aquest sentit, el representant dels 'iaioflautes', Juan Navarro, ha demanat fer un minut de silenci pels migrants “que moren per la incapacitat dels governants”. També ha sol·licitat “crear estructures de poder popular” i a encetar “un nou cicle de mobilitzacions”.

El president de l'Institut de Drets Humas de Catalunya, David Bondia, ha subratllat que els 'iaioflautes' “ens recorden que cal una brúixola ben orientada perquè de drets humans n’hi hagi per a tothom”. Respecte la premsa, ha assenyalat que és important que “el periodisme independent es reivindiqui” com a company de les “lluites de la societat civil”.

5 Comentaris

Publicitat
#6 Alejandro, Barcelona, 16/02/2017 - 08:08

¿Nos informan de las estructuras que secretamente llevan a cabo, de la recogida de datos y de las ideologías de los ciudadanos. Métase la demagogia donde le quepa. Son udes. una buena colla de farsantes.

#4 Alejandro, Barcelona, 16/02/2017 - 08:03

Sí, la ciudadanía "debe estar bien informada, debe ser combativa con la corrupción, debe movilizarse contra los abusos del poder pero, Sra. ¿Se movilizó ud. con los robos de los Pujol, o con los otros muchos casos de corrupción de Convergencia? Nos informan de las ventas infravaloradas del patri

#3 Pere, Lleida, 15/02/2017 - 23:14

Vinga, ara se'ls dona una subvenció anual i tot controlat. Aquest és el modus operandi del Nacionalisme: al dissident se l'endolla a la mamella i problema resol. Ah, i després la culpa d'Espanya...

#2 Luigi., Barcino, 15/02/2017 - 22:19

Ya solo le falta que les haga jurar bandera (la estelada, por supuesto)

#1 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 15/02/2017 - 22:16

La nostre Carme reivindica un cop mes la cultura de l´esforç i el dret a una justa jubilacio amb una pensio digne despres de tota una vida de fatigues i patiments.

Tot un referent


Boadella apunta.ho.