Publicitat
Societat · 6 de Setembre de 2018. 17:09h.

Francesc-Marc Álvaro demana ara "punxar el globus" del procés

El periodista lamenta el "malentès, la confusió i l'autoengany"

Francesc-Marc Álvaro demana ara "punxar el globus" del procés

Álvaro va publicar el 2015 el llibre "Per què hem guanyat"

El periodista Francesc-Marc Álvaro ha demanat "punxar el globus" del procés aviat i ha afirmat que és preocupant que Torra no assumeixi la realitat, ja que aquest fet "alimenta el malentès, la confusió i l'autoengany". Álvaro critica que Torra respongués amb una "vehemència gairebé infantil" quan una periodista va recordar-li els resultats electorals en una entrevista a TV3, en la qual va respondre "em nego a acceptar que no tinguem la majoria social".

El periodista, en un article a La Vanguardia, ha afirmat que l'independentisme "no ha assolit una amplitud social tan àmplia i uniforme que permeti substituir la recerca de complicitats més enllà del bloc sobiranista per una via unilateral". Francesc-Marc Álvaro troba "preocupant que el president Torra admeti com si res que no vol assumir la realitat més evident, perquè això alimenta el malentès, la confusió i l'autoengany".

"Toca punxar el globus aviat, com em va dir un alt càrrec del Govern. Però ningú s'atreveix a fer-ho, encara que alguna veu destacada comença a dir coses força diferents de la cançó dissonant que Torra va compondre a partir dels equilibris entre Puigdemont i ERC" assegura el periodista. En l'escrit, Álvaro troba "infantil" les respostes que el president de la Generalitat va donar a Lídia Heredia quan va ser preguntat sobre els resultats electorals.

"Jo em nego a acceptar que no tinguem la majoria social, en aquest país, suficient" va afirmar Torra en aquella entrevista. El periodista lamenta que "el president va insistir amb una vehemència gairebé infantil, 'jo em nego', i va replicar que, atès que no hi ha hagut un referèndum amb pèls i senyals, no se sap el que pesa de debò cada sector".

Francesc Marc Álvaro, tot i reconèixer que "és innegable que l'independentisme és el corrent polític central de la societat catalana i la més mobilitzada, afegeixo" considera que "no ha assolit una amplitud social tant amplia i uniforme" i demana "recol·locar l'independentisme al carril de la política", ja que "també serà la manera menys dolenta d'abordar tot el que té relació amb els presos, els exiliats i la repressió".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#15 Josep Maria, Lleida, 08/09/2018 - 14:00

Sr. Francesc, segons el principi de les nacionalitats, tota nació te dret a tenir el seu Estat propi. La Constitució espanyola reconeix aquest principi, art. 2. Quina majoria necessitem? Som nació!

#14 Vikander , tremp, 07/09/2018 - 22:35

Ahora pinchar el globo? Os explotará a todos en la cara, sois todos culpables, incluido tú.

#13 L'engany, Bcn, 07/09/2018 - 14:30

Tornem-hi amb els presos. Semblen oblidar que en jurisprudència pesen molt els precedents. En el cas dels malanomenats presos polítics hi rau un precedent que un desgraciat va sentar quan va fugir a Bèlgica. De no haver fugit els que son a dins de la presó seríen en llibertat en espera de judici. Sembla que no ho volen entendre aixó.

#13.1 M. Pilar, Barcelona, 08/09/2018 - 18:02

Més que no entenen és qque no els interessa entendre-ho!!!

#12 Marcel-li, Barcelona, 07/09/2018 - 08:51

Aquest es el mateix que criticava els canvis de camisa en la politica, aquest es el que feia apologia de l'alternativa del petulant Mas i dels seus cadells, en el fons es just batejar-lo com a caragirat, tot i que ho deu haver fet sota "la voz de su amo", LaVang ja es situa per poder continuar mantenint les subvencions i la consigna ha estat clara

#11 Carlos BCN, Barcelona, 07/09/2018 - 06:15

Este periodista precisamentame ha sido de los que más ha soplado para inflar el globo.

No tenían la masa social necesaria y por lo menos a mí, si tenían que convencerme de alguna manera, llenando mi calle de lazos amarillos una y otra vez de lo que me han convencido es de que defiendo España más que nunca....