Publicitat
Societat · 7 de Gener de 2010. 16:35h.

Fred i neu fins a la setmana vinent

La nevada s'intensificarà als dos extrems de Catalunya

Fred i neu fins a la setmana vinent

Una imatge d'una autopista catalana nevada. (Foto: TV3)

El Servei Meteorològic preveu que el fred i la neu no abandonin Catalunya fins a la setmana vinent. La neu continuarà caient aquest dijous per la nit i les nevades es poden intensificar a la demarcació de Girona.

La neu ha fet acte de presència des de primera hora del matí d'aquest dijous a molts punts de l’interior de Catalunya a partir dels 400 o 500 metres. La neu, que en general cau amb intensitat feble o moderada, ha emblanquinat molts punts del prelitoral, de la depressió central i del prepirineu. Tot i l’extensió de la nevada, de moment els gruixos són minsos i només destaquen els 3 cm caiguts a Horta de Sant Joan i a Santa Coloma de Queralt, o els 2 cm de Sant Hilari Sacalm.
 
A partir de la tarda o del vespre, la nevada s’intensificarà als dos extrems de Catalunya, on els gruixos de neu podrien superar els 10 cm a partir dels 600 metres i fins i tot els 15 a l’interior del nord-est. En aquestes zones, la cota de neu baixarà al final del dia i nevarà molt a prop del litoral. A la resta de Catalunya, la nevada serà menys important, amb gruixos d’entre 5 i 10 cm a 600 metres i enfarinades a partir dels 300 o 400.
 
La pròxima matinada i demà al matí, la precipitació s’anirà afeblint però sense desaparèixer del tot. La cota de neu se situarà al voltant dels 200 metres, tot i que esporàdicament arribarà a nivell del mar. El vent serà de gregal, fort al nord-est del país, i l’estat de la mar s’alterarà molt, amb forta maror a la meitat nord de la costa.
 
Durant el cap de setmana, l’ambient serà ventós i molt fred, però en general sense precipitacions. A darrera hora de diumenge o a primera hora de dilluns, arribarà una nova massa d’aire humit que podria dur un nou episodi de neu fins i tot a nivell de mar.
 
Arran d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos de situació meteorològica de risc per neu, vent i estat de la mar. Aquests avisos poden variar durant les pròximes hores segons la trajectòria de la profunda depressió que està afectant el país.

1 Comentaris

Publicitat
#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 07/01/2010 - 20:44

Debe ser que el calentamiento no es tan global como lo pintan
Bueno es que tratemos de protejer nuestro medio pero lo que alguno quiere es que nos creamos sus patrañas y les dediquemos
cantidades enormes de dinero que mejor salvarían del hambre a muchos